Proximus maakt voor het eerst sinds z'n lancering een aantal 'oude' tariefplannen duurder. Aan de lange lijst van nieuwere tariefplannen verandert niets.

Abonnementen en gesprekken in de oude tariefplannen worden bijna 4 percent duurder - 3,95 percent om precies te zijn. De prijs per sms stijgt met 1 eurocent. De maatregel treft zowel oude abonnementsformules als de gewone voorafbetaalde "Pay&Go" belkredieten, de oudere "Smile"-plannen en Mobile Internet Anytime Plus.

Recentere formules, gewoonlijk voor jongeren en specifieke doelgroepen, ontsnappen aan de verhoging. Dat geldt ook voor de speciale formules voor grote bedrijven.

Met de prijsverhogingen lijkt Belgacom een stukje van het omzetverlies door de dalende terminatie- en roamingtarieven te willen goedmaken.

Er verandert niets aan de tarieven voor vaste telefonie en televisie. Belgacom schrapt wel de korting van 1 euro voor wie zijn internetabonnement via domiciliëring betaalde.

De volledige lijst is te vinden op http://www.belgacom.be/tarieven en op http://www.proximus.be/legal

Proximus maakt voor het eerst sinds z'n lancering een aantal 'oude' tariefplannen duurder. Aan de lange lijst van nieuwere tariefplannen verandert niets. Abonnementen en gesprekken in de oude tariefplannen worden bijna 4 percent duurder - 3,95 percent om precies te zijn. De prijs per sms stijgt met 1 eurocent. De maatregel treft zowel oude abonnementsformules als de gewone voorafbetaalde "Pay&Go" belkredieten, de oudere "Smile"-plannen en Mobile Internet Anytime Plus. Recentere formules, gewoonlijk voor jongeren en specifieke doelgroepen, ontsnappen aan de verhoging. Dat geldt ook voor de speciale formules voor grote bedrijven. Met de prijsverhogingen lijkt Belgacom een stukje van het omzetverlies door de dalende terminatie- en roamingtarieven te willen goedmaken. Er verandert niets aan de tarieven voor vaste telefonie en televisie. Belgacom schrapt wel de korting van 1 euro voor wie zijn internetabonnement via domiciliëring betaalde. De volledige lijst is te vinden op http://www.belgacom.be/tarieven en op http://www.proximus.be/legal