Belgacom verkoopt in de herfst zijn satellietactiviteiten aan de Indische onderneming Org Informatics. Belangrijke klanten zijn Toyota, Procter & Gamble, Fabricom en het Ministerie van Landsverdediging.

Vorig jaar rond deze tijd raakte reeds bekend dat Belgacom zijn satellietdiensten liever van de hand deed. Het had te kampen met wanbetalers, vooral in Afrika. In maart van dit jaar verkocht Belgacom zijn laatste 2,2 procent participatie in de organisatie Eutelsat voor 75 miljoen euro.

Hoeveel het nu krijgt voor de verkoop van zijn satellietdiensten zelf, is niet vrijgegeven. Belgacom boekte met deze activiteiten een omzet van zo'n 27 miljoen euro in 2006. Voor de 34 werknemers wordt binnen de groep een andere job gezocht. Zij werkten in de vestigingen in Liedekerke en Lessive.

Org Informatics is een ict-bedrijf dat beursgenoteerd is in zowel India als Luxemburg. Belgacom benadrukt dat het eigenaar blijft van de contracten met klanten zoals Toyota en Proctor & Gamble. De satellietdiensten binnen deze contracten zullen enkel outgesourced worden aan Org Informatics. De overname moet in de herfst van volgend jaar officieel rond zijn.

Volgens Belgacom behoren satellietdiensten niet tot de core business van de operator. Wel maakte Belgacom International Carrier Services nog gebruik van deze diensten.

Belgacom verkoopt in de herfst zijn satellietactiviteiten aan de Indische onderneming Org Informatics. Belangrijke klanten zijn Toyota, Procter & Gamble, Fabricom en het Ministerie van Landsverdediging. Vorig jaar rond deze tijd raakte reeds bekend dat Belgacom zijn satellietdiensten liever van de hand deed. Het had te kampen met wanbetalers, vooral in Afrika. In maart van dit jaar verkocht Belgacom zijn laatste 2,2 procent participatie in de organisatie Eutelsat voor 75 miljoen euro. Hoeveel het nu krijgt voor de verkoop van zijn satellietdiensten zelf, is niet vrijgegeven. Belgacom boekte met deze activiteiten een omzet van zo'n 27 miljoen euro in 2006. Voor de 34 werknemers wordt binnen de groep een andere job gezocht. Zij werkten in de vestigingen in Liedekerke en Lessive. Org Informatics is een ict-bedrijf dat beursgenoteerd is in zowel India als Luxemburg. Belgacom benadrukt dat het eigenaar blijft van de contracten met klanten zoals Toyota en Proctor & Gamble. De satellietdiensten binnen deze contracten zullen enkel outgesourced worden aan Org Informatics. De overname moet in de herfst van volgend jaar officieel rond zijn. Volgens Belgacom behoren satellietdiensten niet tot de core business van de operator. Wel maakte Belgacom International Carrier Services nog gebruik van deze diensten.