Belgacom-CEO Dominique Leroy en voorzitter Stefaan De Clerck hebben woensdagochtend de openingsbel geluid van de Brusselse beurs. Ze deden dat om te vieren dat het telecombedrijf in 2014 tien jaar beursgenoteerd is. Leroy zei trots te zijn dat ze als eerste vrouwelijke CEO ooit de bel mocht luiden.

Leroy was duidelijk in haar nopjes bij de beursbel. Met veel enthousiasme slingerde ze de bel stipt om 9.00 uur heen en weer. "Ik kan mij niet herinneren dat ik dit nog heb gedaan sinds ik kind was", zei ze. Ze liet zich bijstaan door de voorzitter van de raad van bestuur, Stefaan De Clerck, want "achter iedere sterke vrouw staat een sterke man".

"De beursgang van Belgacom was belangrijk in 2004, want het is de grootste beursintroductie in de wereld geweest dat jaar en het is dat nog drie jaar gebleven. Dat was een huzarenstukje", zei Euronext-topman Vincent Van Dessel. "De introductie heeft de Brusselse beurs ook veel bijgebracht, want we hebben het aantal internationale investeerders in alle Belgische aandelen zien stijgen."

Belgacom is voor 53,5 procent in staatshanden en 5,5 procent in handen van het bedrijf. De rest wordt vrij verhandeld en ongeveer een kwart daarvan zit bij niet-institutionele beleggers. "Bij de eerste notering was een Belgacom-aandeel 24,5 euro waard. Tien jaar later, op 22 maart 2014, was dat 22,61 euro", zei Leroy. "Maar we hebben ook aantrekkelijke dividenden uitbetaald. Wie tien jaar geleden een aandeel kocht, heeft een jaarlijks rendement van 7,6 procent geboekt. Dat is een zeer mooi rendement." (Belga)

Belgacom-CEO Dominique Leroy en voorzitter Stefaan De Clerck hebben woensdagochtend de openingsbel geluid van de Brusselse beurs. Ze deden dat om te vieren dat het telecombedrijf in 2014 tien jaar beursgenoteerd is. Leroy zei trots te zijn dat ze als eerste vrouwelijke CEO ooit de bel mocht luiden. Leroy was duidelijk in haar nopjes bij de beursbel. Met veel enthousiasme slingerde ze de bel stipt om 9.00 uur heen en weer. "Ik kan mij niet herinneren dat ik dit nog heb gedaan sinds ik kind was", zei ze. Ze liet zich bijstaan door de voorzitter van de raad van bestuur, Stefaan De Clerck, want "achter iedere sterke vrouw staat een sterke man". "De beursgang van Belgacom was belangrijk in 2004, want het is de grootste beursintroductie in de wereld geweest dat jaar en het is dat nog drie jaar gebleven. Dat was een huzarenstukje", zei Euronext-topman Vincent Van Dessel. "De introductie heeft de Brusselse beurs ook veel bijgebracht, want we hebben het aantal internationale investeerders in alle Belgische aandelen zien stijgen." Belgacom is voor 53,5 procent in staatshanden en 5,5 procent in handen van het bedrijf. De rest wordt vrij verhandeld en ongeveer een kwart daarvan zit bij niet-institutionele beleggers. "Bij de eerste notering was een Belgacom-aandeel 24,5 euro waard. Tien jaar later, op 22 maart 2014, was dat 22,61 euro", zei Leroy. "Maar we hebben ook aantrekkelijke dividenden uitbetaald. Wie tien jaar geleden een aandeel kocht, heeft een jaarlijks rendement van 7,6 procent geboekt. Dat is een zeer mooi rendement." (Belga)