Belgacom overweegt om één van zijn twee torens, van zijn karakteristieke hoofdkwartier in Brussel-Noord, van de hand te doen.

Dat staat te lezen in de zakenkrant L'Echo. Er is nog geen definitieve beslissing gevallen, maar verscheidene bronnen bevestigen de krant dat het meer is dan een vaag plan. Met de inwerkingtreding van het strategisch plan 2010-2015 zou ook de nood aan kantoorruimte naar beneden herzien worden.

De twee torens - die op de 25ste verdieping met een doorgang verbonden zijn - zijn meer dan 100 meter hoog en zijn goed voor een totale oppervlakte van ruim 100.000m². Volgens een expert zijn ze zo'n 250 miljoen euro waard. Belgacom zou één van de torens verhuren of verkopen. Bij een verkoop zou het ook om de twee torens kunnen gaan, waarvan Belgacom er dan één opnieuw zou leasen (sale and lease back). Onder meer de Franse energiereus GDF Suez zou ernstige interesse betonen.

Update: Belgacom heeft zopas gereageerd dat een verkoop niet aan de orde is. "Belgacom verwondert zich over deze berichten: er is over dit onderwerp geen enkele bespreking bezig binnen het bedrijf: de Belgacom Torens zijn noch te koop, noch te huur."

Bron: Belga/L'Echo

Belgacom overweegt om één van zijn twee torens, van zijn karakteristieke hoofdkwartier in Brussel-Noord, van de hand te doen. Dat staat te lezen in de zakenkrant L'Echo. Er is nog geen definitieve beslissing gevallen, maar verscheidene bronnen bevestigen de krant dat het meer is dan een vaag plan. Met de inwerkingtreding van het strategisch plan 2010-2015 zou ook de nood aan kantoorruimte naar beneden herzien worden. De twee torens - die op de 25ste verdieping met een doorgang verbonden zijn - zijn meer dan 100 meter hoog en zijn goed voor een totale oppervlakte van ruim 100.000m². Volgens een expert zijn ze zo'n 250 miljoen euro waard. Belgacom zou één van de torens verhuren of verkopen. Bij een verkoop zou het ook om de twee torens kunnen gaan, waarvan Belgacom er dan één opnieuw zou leasen (sale and lease back). Onder meer de Franse energiereus GDF Suez zou ernstige interesse betonen. Update: Belgacom heeft zopas gereageerd dat een verkoop niet aan de orde is. "Belgacom verwondert zich over deze berichten: er is over dit onderwerp geen enkele bespreking bezig binnen het bedrijf: de Belgacom Torens zijn noch te koop, noch te huur." Bron: Belga/L'Echo