Belgacom is van plan om de rechten van Nokia Siemens Networks (NSN) te verwerven voor haar iptv-platform. Ongeveer 25 werknemers worden dan van NSN naar Belgacom overgeheveld.

Sinds de lancering van Belgacom TV in 2005 heeft Belgacom nauw samengewerkt met NSN om een schaalbaar end-to-endplatform uit te bouwen. Met succes: de Belgacom TV oplossing wordt in gespecialiseerde congressen regelmatig naar voor geschoven als een toonvoorbeeld van een succesvolle iptv-implementatie. Momenteel worden meer dan 1,2 miljoen klanten bediend via het platform.

De overeenkomst met NSN omvat de rechten voor Belgacom om het platform zelf verder te ontwikkelen. Belgacom wil met de overeenkomst ook de nodige competenties en expertise overbrengen. Concreet zou dat betekenen dat ongeveer 25 werknemers van NSN in België naar Belgacom zullen worden overgeheveld. Belgacom zegt dat het hiermee "sneller moet kunnen inspelen op de klantenbehoeften en geregeld unieke entertainmentproducten, -diensten en -applicaties op de markt kan brengen."

Belangrijk is wel dat de transactie nog de goedkeuring moet krijgen van de bevoegde autoriteiten en dat er ook nog overleg met de ondernemingsraden en werknemers op het programma staat, zo meldt Belgacom in het persbericht.

Belgacom is van plan om de rechten van Nokia Siemens Networks (NSN) te verwerven voor haar iptv-platform. Ongeveer 25 werknemers worden dan van NSN naar Belgacom overgeheveld. Sinds de lancering van Belgacom TV in 2005 heeft Belgacom nauw samengewerkt met NSN om een schaalbaar end-to-endplatform uit te bouwen. Met succes: de Belgacom TV oplossing wordt in gespecialiseerde congressen regelmatig naar voor geschoven als een toonvoorbeeld van een succesvolle iptv-implementatie. Momenteel worden meer dan 1,2 miljoen klanten bediend via het platform. De overeenkomst met NSN omvat de rechten voor Belgacom om het platform zelf verder te ontwikkelen. Belgacom wil met de overeenkomst ook de nodige competenties en expertise overbrengen. Concreet zou dat betekenen dat ongeveer 25 werknemers van NSN in België naar Belgacom zullen worden overgeheveld. Belgacom zegt dat het hiermee "sneller moet kunnen inspelen op de klantenbehoeften en geregeld unieke entertainmentproducten, -diensten en -applicaties op de markt kan brengen." Belangrijk is wel dat de transactie nog de goedkeuring moet krijgen van de bevoegde autoriteiten en dat er ook nog overleg met de ondernemingsraden en werknemers op het programma staat, zo meldt Belgacom in het persbericht.