Belgacom ondermijnt nu helemaal het voorakkoord dat Telenet gesloten had met Interkabel: nadat het eerder al een kortgeding startte tegen Interkabel omwille van de verkoopprocedure, heeft Belgacom nu ook een eigen overnamevoorstel op tafel gegooid.

Thierry Bouckaert, woordvoerder van Belgacom, bevestigt in De Tijd het bestaan van een brief met het overnamevoorstel, maar benadrukt dat het niet gaat om een bod. "We kunnen nu geen bod doen omdat we geen toegang hebben tot de procedure. Met de brief willen we de deur naar een bod openen", klinkt het. Nog volgens De Tijd gaat het wel om een concreet voorstel. Zo laat Belgacom in de brief weten dat het, afhankelijk van bepaalde voorwaarden, bereid is meer dan 170 miljoen euro op tafel te leggen bij het afsluiten van de transactie.

Het is nog even afwachten hoe Interkabel - een vereniging van vier kabelbedrijven - zal reageren. Eerder had Integan - een onderdeel van Interkabel - al laten weten dat het ging onderzoeken of een overname van de activiteiten door Telenet strategisch wel de beste keuze zou zijn.

Belgacom ondermijnt nu helemaal het voorakkoord dat Telenet gesloten had met Interkabel: nadat het eerder al een kortgeding startte tegen Interkabel omwille van de verkoopprocedure, heeft Belgacom nu ook een eigen overnamevoorstel op tafel gegooid. Thierry Bouckaert, woordvoerder van Belgacom, bevestigt in De Tijd het bestaan van een brief met het overnamevoorstel, maar benadrukt dat het niet gaat om een bod. "We kunnen nu geen bod doen omdat we geen toegang hebben tot de procedure. Met de brief willen we de deur naar een bod openen", klinkt het. Nog volgens De Tijd gaat het wel om een concreet voorstel. Zo laat Belgacom in de brief weten dat het, afhankelijk van bepaalde voorwaarden, bereid is meer dan 170 miljoen euro op tafel te leggen bij het afsluiten van de transactie. Het is nog even afwachten hoe Interkabel - een vereniging van vier kabelbedrijven - zal reageren. Eerder had Integan - een onderdeel van Interkabel - al laten weten dat het ging onderzoeken of een overname van de activiteiten door Telenet strategisch wel de beste keuze zou zijn.