Belgacom heeft, net zoals in 2008, het federale contract voor mobiele telefonie in de wacht gesleept. De opdracht is goed voor een geraamde waarde van ruim 15 miljoen euro over 4 jaar (3,76 miljoen euro per jaar).

Binnen het raamcontract kunnen federale instellingen als de FOD's, de Kamer en Senaat, de politie, het Rekenhof en dies meer bestellingen plaatsen bij Belgacom. Het gaat dan in het bijzonder over sim-kaarten voor mobiele telefonie en mobiele data en bijhorende abonnementen. Ook toestellen zouden kunnen worden besteld.

Belgacom vernieuwde ruim 3 jaar geleden ook al het lopende contract met de federale overheid. Dat was toen goed voor zo'n 9 miljoen euro. Tot eind vorig jaar bestelden de overheidsdiensten binnen dat contract samen enkele tienduizenden sim-kaarten, met vooral de politie, de FOD Justitie en Defensie als de grootste aankopers.

Alles samen deden de ambtenaren van de federale overheidsdiensten in 2010 een kleine 30 miljoen telefoontjes, goed voor meer dan 50 miljoen minuten (of ruim 830.000 uren) beltijd. Ze verstuurden ook meer dan 12 miljoen sms'en.

Belgacom heeft, net zoals in 2008, het federale contract voor mobiele telefonie in de wacht gesleept. De opdracht is goed voor een geraamde waarde van ruim 15 miljoen euro over 4 jaar (3,76 miljoen euro per jaar). Binnen het raamcontract kunnen federale instellingen als de FOD's, de Kamer en Senaat, de politie, het Rekenhof en dies meer bestellingen plaatsen bij Belgacom. Het gaat dan in het bijzonder over sim-kaarten voor mobiele telefonie en mobiele data en bijhorende abonnementen. Ook toestellen zouden kunnen worden besteld. Belgacom vernieuwde ruim 3 jaar geleden ook al het lopende contract met de federale overheid. Dat was toen goed voor zo'n 9 miljoen euro. Tot eind vorig jaar bestelden de overheidsdiensten binnen dat contract samen enkele tienduizenden sim-kaarten, met vooral de politie, de FOD Justitie en Defensie als de grootste aankopers. Alles samen deden de ambtenaren van de federale overheidsdiensten in 2010 een kleine 30 miljoen telefoontjes, goed voor meer dan 50 miljoen minuten (of ruim 830.000 uren) beltijd. Ze verstuurden ook meer dan 12 miljoen sms'en.