Systeem integrator SAIT Zenitel uit Zellik is er in geslaagd om een belangrijk contract binnen te halen bij het nieuwe Senegalese departement 'Haute Autorité chargée de la Coordination de la Sécurité Maritime et de la Protection de l'Environnement marine'. Vanuit Dakar zal de kust beveiligd en gecontroleerd worden dank zij een draadloos MF/HF oplossing op basis van Navtex zenders die voor de communicatie tussen de schepen en de kustwacht zullen zorgen.

De Senegalese overheid wil scheepsrampen vermijden zoals bij de 'Joola' in 2002 toen 1.800 mensen omkwamen. SAIT Zenitel zorgt voor de integratie van zenders, radars en camerabewakingssystemen. Het zal lokaal ook voor de opleiding zorgen.

In het project van ruim 2,5 miljoen euro in een eerste fase zijn ook oplossingen opgenomen van de Belgische ondernemingen Automation voor de energiecomponenten en Barco voor de videowalls.

Systeem integrator SAIT Zenitel uit Zellik is er in geslaagd om een belangrijk contract binnen te halen bij het nieuwe Senegalese departement 'Haute Autorité chargée de la Coordination de la Sécurité Maritime et de la Protection de l'Environnement marine'. Vanuit Dakar zal de kust beveiligd en gecontroleerd worden dank zij een draadloos MF/HF oplossing op basis van Navtex zenders die voor de communicatie tussen de schepen en de kustwacht zullen zorgen. De Senegalese overheid wil scheepsrampen vermijden zoals bij de 'Joola' in 2002 toen 1.800 mensen omkwamen. SAIT Zenitel zorgt voor de integratie van zenders, radars en camerabewakingssystemen. Het zal lokaal ook voor de opleiding zorgen. In het project van ruim 2,5 miljoen euro in een eerste fase zijn ook oplossingen opgenomen van de Belgische ondernemingen Automation voor de energiecomponenten en Barco voor de videowalls.