Vandaag komt 50,4 procent van alle smartphonebezoeken van een iPhone. 12,12 procent zijn Samsung Galaxy S-toestellen. Nog eens 4,39 procent komen van de Galaxy S Mini-reeks. De Huawei Ascent staat op de vierde plaats (2,23 procent) gevolgd door de Sony Xperia (1,92%), Nokia Lumia (1,23 procent) en de OnePlus One (1,20%).

De cijfers zijn afkomstig van In The Pocket, een van de grootste app-bouwers van ons land. Het bureau baseert zich daarbij op statistieken van zijn eigen apps. Het engagement op apps voor iOS blijft wel groter. Gebruikers interageren 1,27 keer meer op iOS dan op Android. Maar app-sessies op Android duren wel 1,55 keer langer.

Dat de helft van de bezoeken afkomstig zijn van een iPhone wil echter niet zeggen dat de iPhone de helft van de smartphonemarkt opvult. Zo bleek vorige maand uit cijfers van GFK die Data News kon inkijken dat 70% van de verkochte smartphones op Android draait, met 20 procent voor iOS en 10% voor Windows Phone.

Interessant voor ontwikkelaars is dat apps vaker worden gedownload op Android (52%) dan op iOS. Een trend die pas dit jaar opduikt volgens In The Pocket. Voor ontwikkelaars blijft Android wel een lastige klant want gebruikers upgraden minder snel. Zo stapte meer dan zeventig procent van de iPhone-gebruikers binnen de zes maanden over naar iOS 7 of 8. Bij Android liggen die cijfers voor Android 4.3, 4.4 of 5.0 tussen de 14 en 23 procent. Al ligt dat vaak aan de toestelfabrikant die de update vaak niet beschikbaar maakt voor bestaande toestellen.

In The Pocket gaat in zijn rapport nog verder in op beacons, mobile commerce, maar ook over het gebruik van bluetooth, locatiediensten en andere smartphoneactiviteiten. Het volledige rapport kan je hier downloaden.

Vandaag komt 50,4 procent van alle smartphonebezoeken van een iPhone. 12,12 procent zijn Samsung Galaxy S-toestellen. Nog eens 4,39 procent komen van de Galaxy S Mini-reeks. De Huawei Ascent staat op de vierde plaats (2,23 procent) gevolgd door de Sony Xperia (1,92%), Nokia Lumia (1,23 procent) en de OnePlus One (1,20%).De cijfers zijn afkomstig van In The Pocket, een van de grootste app-bouwers van ons land. Het bureau baseert zich daarbij op statistieken van zijn eigen apps. Het engagement op apps voor iOS blijft wel groter. Gebruikers interageren 1,27 keer meer op iOS dan op Android. Maar app-sessies op Android duren wel 1,55 keer langer.Dat de helft van de bezoeken afkomstig zijn van een iPhone wil echter niet zeggen dat de iPhone de helft van de smartphonemarkt opvult. Zo bleek vorige maand uit cijfers van GFK die Data News kon inkijken dat 70% van de verkochte smartphones op Android draait, met 20 procent voor iOS en 10% voor Windows Phone.Interessant voor ontwikkelaars is dat apps vaker worden gedownload op Android (52%) dan op iOS. Een trend die pas dit jaar opduikt volgens In The Pocket. Voor ontwikkelaars blijft Android wel een lastige klant want gebruikers upgraden minder snel. Zo stapte meer dan zeventig procent van de iPhone-gebruikers binnen de zes maanden over naar iOS 7 of 8. Bij Android liggen die cijfers voor Android 4.3, 4.4 of 5.0 tussen de 14 en 23 procent. Al ligt dat vaak aan de toestelfabrikant die de update vaak niet beschikbaar maakt voor bestaande toestellen.In The Pocket gaat in zijn rapport nog verder in op beacons, mobile commerce, maar ook over het gebruik van bluetooth, locatiediensten en andere smartphoneactiviteiten. Het volledige rapport kan je hier downloaden.