Belgen staan op de tweede plaats in Europa op het vlak van online banking: één op de drie Belgen met toegang tot het internet doet zijn bankverrichtingen op deze manier. Enkel de Nederlanders doen beter.

Dat blijkt uit een internationale studie van GfK Worldwide, die uitgevoerd is in 17 landen bij 17.000 respondenten, in opdracht van de Wall Street Journal Europe. Belgen laten enkel de Nederlanders voorafgaan. In dat land doet 38 procent van de bevolking (ouder dan 15) aan online bankieren. Opmerkelijk is dat bijna de helft van de Belgische 50-plussers internetbankiert tegenover 12 procent van de personen jonger dan 30.

Uit de studie blijkt verder dat de Belgen op nummer één staan als het gaat over het opvragen van algemene informatie op het web. Zeven op tien landgenoten zetten dit op nummer één. Ook belangrijk is e-mailen, het lezen van nieuws en sociale netwerksites. Buiten de top tien vallen bloggen (4 procent), kansspelen (1 procent) en erotische sites (1 procent).

Ook blijkt dat amper één op de zeven Belgen bereid is te betalen voor inhoudelijke artikels op het internet. België ligt hiermee op de lijn van alle Europeanen: de overgrote meerderheid (82 procent) wil helemaal niet betalen voor internetartikels.

Volgens twee op de drie Vlamingen heeft internet een positieve invloed op de maatschappij. Slechts veertig procent van de Walen deelt die mening. Het zijn vooral Britten (70 procent) en Bulgaren (73 procent) die de invloed als positief bestempelen.

Bron: Belga

Belgen staan op de tweede plaats in Europa op het vlak van online banking: één op de drie Belgen met toegang tot het internet doet zijn bankverrichtingen op deze manier. Enkel de Nederlanders doen beter. Dat blijkt uit een internationale studie van GfK Worldwide, die uitgevoerd is in 17 landen bij 17.000 respondenten, in opdracht van de Wall Street Journal Europe. Belgen laten enkel de Nederlanders voorafgaan. In dat land doet 38 procent van de bevolking (ouder dan 15) aan online bankieren. Opmerkelijk is dat bijna de helft van de Belgische 50-plussers internetbankiert tegenover 12 procent van de personen jonger dan 30. Uit de studie blijkt verder dat de Belgen op nummer één staan als het gaat over het opvragen van algemene informatie op het web. Zeven op tien landgenoten zetten dit op nummer één. Ook belangrijk is e-mailen, het lezen van nieuws en sociale netwerksites. Buiten de top tien vallen bloggen (4 procent), kansspelen (1 procent) en erotische sites (1 procent). Ook blijkt dat amper één op de zeven Belgen bereid is te betalen voor inhoudelijke artikels op het internet. België ligt hiermee op de lijn van alle Europeanen: de overgrote meerderheid (82 procent) wil helemaal niet betalen voor internetartikels. Volgens twee op de drie Vlamingen heeft internet een positieve invloed op de maatschappij. Slechts veertig procent van de Walen deelt die mening. Het zijn vooral Britten (70 procent) en Bulgaren (73 procent) die de invloed als positief bestempelen. Bron: Belga