Het is best goed gesteld met het 'onveiligheidsgevoel' van de Belgen. Op het internet zijn we zelfs de meest relaxte Europeanen.

Een en ander blijkt uit de halfjaarlijkse Unisys Security Index. Die peilt naar de perceptie van burgers over nationale, persoonlijke, financiële en online veiligheid. Het resultaat is een index op een schaal van 0 tot 300, waarbij 300 de maximale score voor angst is.

Voor de meest recente rondvraag, de vierde op rij, behaalt België een algemene score van 96. Dat is exact evenveel als vorige keer. Daarmee zijn de Belgen bij de meest geruste burgers van Europa. De Nederlanders doen in het algemeen nog iets beter, met een score van 86. De Duitsers zijn het minst op hun gemak, met 169 punten. De globale Europese score steeg van 122 tot 127.

Op het internet blijken de Belgen zich van geen kwaad bewust. Met een score van 94 zijn ze de meest relaxte Europeanen. 42 procent van de Belgen maakt zich helemaal geen zorgen bij het surfen op het web.

Belgen zijn het meest bezorgd over hun financiële veiligheid (114) en hun persoonlijke veiligheid (102). 63 procent van de Belgen denkt dat sinds de crisis het risico op bankfraude en identiteitsdiefstal verhoogd is.

Overigens zijn vrouwen beduidend ongeruster dan mannen en zijn Walen minder op hun gemak dan Vlamingen. Mensen tussen 18 en 24 maken zich het minste zorgen, die tussen 35 en 44 piekeren over financiële fraude en dito problemen, die tussen 55 en 64 over identiteitsdiefstal en persoonlijke veiligheid.

Het is best goed gesteld met het 'onveiligheidsgevoel' van de Belgen. Op het internet zijn we zelfs de meest relaxte Europeanen. Een en ander blijkt uit de halfjaarlijkse Unisys Security Index. Die peilt naar de perceptie van burgers over nationale, persoonlijke, financiële en online veiligheid. Het resultaat is een index op een schaal van 0 tot 300, waarbij 300 de maximale score voor angst is. Voor de meest recente rondvraag, de vierde op rij, behaalt België een algemene score van 96. Dat is exact evenveel als vorige keer. Daarmee zijn de Belgen bij de meest geruste burgers van Europa. De Nederlanders doen in het algemeen nog iets beter, met een score van 86. De Duitsers zijn het minst op hun gemak, met 169 punten. De globale Europese score steeg van 122 tot 127. Op het internet blijken de Belgen zich van geen kwaad bewust. Met een score van 94 zijn ze de meest relaxte Europeanen. 42 procent van de Belgen maakt zich helemaal geen zorgen bij het surfen op het web. Belgen zijn het meest bezorgd over hun financiële veiligheid (114) en hun persoonlijke veiligheid (102). 63 procent van de Belgen denkt dat sinds de crisis het risico op bankfraude en identiteitsdiefstal verhoogd is. Overigens zijn vrouwen beduidend ongeruster dan mannen en zijn Walen minder op hun gemak dan Vlamingen. Mensen tussen 18 en 24 maken zich het minste zorgen, die tussen 35 en 44 piekeren over financiële fraude en dito problemen, die tussen 55 en 64 over identiteitsdiefstal en persoonlijke veiligheid.