De Raad van de Europese Unie en de Europese Commissie hebben bijkomende ict-bestellingen geplaatst bij Belgische leveranciers of Belgische filialen van leveranciers.

Wie het luidst mag juichen is Belgacom, dat al sinds 2001 carriernetwerkdiensten levert aan de Europese Commissie. Dat tienjarig contract bedroeg al 60 miljoen euro. Daar komt nu nog eens 30 miljoen euro bovenop. Dat is vooral te verklaren door de groei van het netwerk doorheen de jaren: meer te dekken gebouwen, door de uitbreiding van de Europese instellingen, en hogere bandbreedtevereisten.

Daarnaast heeft de Raad van de Europese Unie de lopende it-contracten uitgebreid voor het jaar 2009. Ook daar zijn het voor het leeuwendeel Belgen of Belgische filialen die scoren. Zo krijgt Fujitsu Services België 9 extra bestellingen voor in totaal zo'n 2,9 miljoen euro, onder meer voor ontwikkeling en ondersteuning rond de personeelgegevenssystemen. Atos Origin België mag 2,6 miljoen euro bijschrijven. Daarvoor levert het onder meer extra diensten voor het beheer van het netwerk, de servers en de workstations. Trasys en het Luxemburgse CRI halen in consortium 1,56 miljoen euro aan opdrachten binnen, voor onder meer consultancy rond adminstratieve toepassingen. Oracle België krijgt 1,15 miljoen euro voor hulp bij de ontwikkeling van een 'workflow/meetings planning'.

Verder zijn er bestellingen voor Getronics (ruim 800.000 euro), RealDolmen (bijna 500.000 euro), Uniway (ruim 530.000 euro) en Prodata Systems (bijna 400.000 euro).

De Raad van de Europese Unie en de Europese Commissie hebben bijkomende ict-bestellingen geplaatst bij Belgische leveranciers of Belgische filialen van leveranciers. Wie het luidst mag juichen is Belgacom, dat al sinds 2001 carriernetwerkdiensten levert aan de Europese Commissie. Dat tienjarig contract bedroeg al 60 miljoen euro. Daar komt nu nog eens 30 miljoen euro bovenop. Dat is vooral te verklaren door de groei van het netwerk doorheen de jaren: meer te dekken gebouwen, door de uitbreiding van de Europese instellingen, en hogere bandbreedtevereisten. Daarnaast heeft de Raad van de Europese Unie de lopende it-contracten uitgebreid voor het jaar 2009. Ook daar zijn het voor het leeuwendeel Belgen of Belgische filialen die scoren. Zo krijgt Fujitsu Services België 9 extra bestellingen voor in totaal zo'n 2,9 miljoen euro, onder meer voor ontwikkeling en ondersteuning rond de personeelgegevenssystemen. Atos Origin België mag 2,6 miljoen euro bijschrijven. Daarvoor levert het onder meer extra diensten voor het beheer van het netwerk, de servers en de workstations. Trasys en het Luxemburgse CRI halen in consortium 1,56 miljoen euro aan opdrachten binnen, voor onder meer consultancy rond adminstratieve toepassingen. Oracle België krijgt 1,15 miljoen euro voor hulp bij de ontwikkeling van een 'workflow/meetings planning'. Verder zijn er bestellingen voor Getronics (ruim 800.000 euro), RealDolmen (bijna 500.000 euro), Uniway (ruim 530.000 euro) en Prodata Systems (bijna 400.000 euro).