De overgrote meerderheid van de Belgen (74 procent) solliciteert het liefst via mail. Twee jaar geleden opteerde nog amper de helft van de Belgen voor sollicitaties via mail.

Online sollicitatieformulieren komen op de tweede plaats in de top vier van de populairste manier van solliciteren. Online solliciteren is dus duidelijk het populairst, zo blijkt uit een studie van StepStone.

Het stijgende succes van e-mails gaat vooral ten koste van de traditionele sollicitatiebrief per post. Daar waar in 2006 nog 20 procent van de Belgen solliciteerde per brief, is dat momenteel nog slechts 5 procent. De brief kent daarmee hetzelfde matige succes als telefonische sollicitaties.

Ook in andere Europese landen zijn sollicitaties via e-mail populair, maar ze worden er toch nog iets minder gebruikt dan in België. Dat verklaart meteen ook waarom in veel Europese landen sollicitatiebrieven per post nog nét iets meer succes hebben dan in ons land.

Aan de online enquête namen 31.748 werkzoekenden uit acht Europese landen deel (België, Noorwegen, Zweden, Duitsland, Italië, Frankrijk, Nederland en Denemarken).

Bron: Belga

De overgrote meerderheid van de Belgen (74 procent) solliciteert het liefst via mail. Twee jaar geleden opteerde nog amper de helft van de Belgen voor sollicitaties via mail. Online sollicitatieformulieren komen op de tweede plaats in de top vier van de populairste manier van solliciteren. Online solliciteren is dus duidelijk het populairst, zo blijkt uit een studie van StepStone. Het stijgende succes van e-mails gaat vooral ten koste van de traditionele sollicitatiebrief per post. Daar waar in 2006 nog 20 procent van de Belgen solliciteerde per brief, is dat momenteel nog slechts 5 procent. De brief kent daarmee hetzelfde matige succes als telefonische sollicitaties. Ook in andere Europese landen zijn sollicitaties via e-mail populair, maar ze worden er toch nog iets minder gebruikt dan in België. Dat verklaart meteen ook waarom in veel Europese landen sollicitatiebrieven per post nog nét iets meer succes hebben dan in ons land. Aan de online enquête namen 31.748 werkzoekenden uit acht Europese landen deel (België, Noorwegen, Zweden, Duitsland, Italië, Frankrijk, Nederland en Denemarken). Bron: Belga