Het is de Britse distributeur Zycko die het contract in de wacht sleept voor het nieuwe platform van de Belgische internetconnectieswitch BNIX (Belgium National Internet eXchange). De Belgische leveranciers druipen met lege handen af.

Op maandag 16 november kregen de negen mededingers voor het BNIX-contract de brief in de bus. Belnet, de uitbater van het belangrijkste Belgische internetconnectiepunt, heeft gekozen voor de Britse distributeur Zycko die met de producten van Force10 Networks uitpakte. Die moeten het Cisco 6509-platform vervangen, dat aangeleverd werd door Belgacom Telindus. De waarde van het contract is nog niet bekend.

Zycko heeft pas sinds eind vorig jaar een Beneluxvestiging in het Nederlandse Amstelveen. In ons land is het een nobele onbekende. Zycko telt zo'n 250 werknemers, verspreid over 12 kantoren, grotendeels in Europa. Het heeft een omzet van omgerekend zowat 121 miljoen euro.

Het is de Britse distributeur Zycko die het contract in de wacht sleept voor het nieuwe platform van de Belgische internetconnectieswitch BNIX (Belgium National Internet eXchange). De Belgische leveranciers druipen met lege handen af. Op maandag 16 november kregen de negen mededingers voor het BNIX-contract de brief in de bus. Belnet, de uitbater van het belangrijkste Belgische internetconnectiepunt, heeft gekozen voor de Britse distributeur Zycko die met de producten van Force10 Networks uitpakte. Die moeten het Cisco 6509-platform vervangen, dat aangeleverd werd door Belgacom Telindus. De waarde van het contract is nog niet bekend. Zycko heeft pas sinds eind vorig jaar een Beneluxvestiging in het Nederlandse Amstelveen. In ons land is het een nobele onbekende. Zycko telt zo'n 250 werknemers, verspreid over 12 kantoren, grotendeels in Europa. Het heeft een omzet van omgerekend zowat 121 miljoen euro.