Een groep invloedrijke figuren uit de Belgische start-upwereld heeft, na een ontmoeting met minister van Digitale Agenda Alexander De Croo (Open VLD), gepleit voor een 'Belgian Startup Manifesto'.

'Start-ups zijn de toekomst van onze economie, maar vandaag is het nog te moeilijk om in België een bedrijf op te starten en dat te doen groeien', aldus de initiatiefnemers van het manifest, onder wie Xavier Damman (oprichter van Storify), Ramon Suarez (bezieler van de coworkingruimte Betacowork in Brussel) en Karen Boers (die de overkoepelende organisatie Startups.be leidt).

Zij willen een gezondere leefomgeving creëren voor startende bedrijven, waarbij de industrie en de overheid nauwer samenwerken.

Daarom roepen ze alle betrokkenen uit het Belgische 'start-up ecosysteem' op om voor eind februari hun ideeën te opperen voor een beter start-upmilieu in België, en dat onder de Twitter-hashtag #BEStartupManifesto. Het moeten concrete voorstellen zijn die het werk kunnen vergemakkelijken van de oprichters, werknemers, investeerders en relevante dienstverleners van start-ups.

Begin maart zal een jury (met naast Xavier Damman, Ramon Suarez en Karen Boers ook Robin Wauters van Tech.eu, Toon Vanagt van Data.be en Bart Becks van Angel.me) de vijf tot tien beste voorstellen distilleren. Die worden in het Belgian Startup Manifesto gepubliceerd. Met dat manifest wil men vervolgens de regeringsagenda voor de volgende jaren mee helpen bepalen.

Ook in het Verenigd Koninkrijk, Polen, Griekenland en Spanje werkt(e) men aan een gelijkaardig manifest.

(Belga/MI)

'Start-ups zijn de toekomst van onze economie, maar vandaag is het nog te moeilijk om in België een bedrijf op te starten en dat te doen groeien', aldus de initiatiefnemers van het manifest, onder wie Xavier Damman (oprichter van Storify), Ramon Suarez (bezieler van de coworkingruimte Betacowork in Brussel) en Karen Boers (die de overkoepelende organisatie Startups.be leidt).Zij willen een gezondere leefomgeving creëren voor startende bedrijven, waarbij de industrie en de overheid nauwer samenwerken. Daarom roepen ze alle betrokkenen uit het Belgische 'start-up ecosysteem' op om voor eind februari hun ideeën te opperen voor een beter start-upmilieu in België, en dat onder de Twitter-hashtag #BEStartupManifesto. Het moeten concrete voorstellen zijn die het werk kunnen vergemakkelijken van de oprichters, werknemers, investeerders en relevante dienstverleners van start-ups.Begin maart zal een jury (met naast Xavier Damman, Ramon Suarez en Karen Boers ook Robin Wauters van Tech.eu, Toon Vanagt van Data.be en Bart Becks van Angel.me) de vijf tot tien beste voorstellen distilleren. Die worden in het Belgian Startup Manifesto gepubliceerd. Met dat manifest wil men vervolgens de regeringsagenda voor de volgende jaren mee helpen bepalen.Ook in het Verenigd Koninkrijk, Polen, Griekenland en Spanje werkt(e) men aan een gelijkaardig manifest.(Belga/MI)