Als Microsoft niet in beroep gaat tegen de uitspraak van gisteren, of als het bedrijf het beroep verliest, profiteren de Europese lidstaten van de superboetes. Ook ons land.

Het bericht staat in De Tijd. Microsoft stortte eerst 497 miljoen euro op een geblokkeerde rekening en vorig jaar nog eens 280,5 miljoen euro. Het geld op die rekening heeft al heel wat interesten opgeleverd. Zoveel dat, mocht Microsoft de zaak 'definitief' verliezen (nu, of na beroep), de lidstaten minder bijdragen moeten leveren aan de Europese Unie. Voor België zou het gaan om een besparing van 23 miljoen euro, berekende de krant. Het is afwachten wat Microsoft zal doen. Een nieuwe procedure kan de deblokkering van het geld nog 1 tot 2 jaar rekken.

Als Microsoft niet in beroep gaat tegen de uitspraak van gisteren, of als het bedrijf het beroep verliest, profiteren de Europese lidstaten van de superboetes. Ook ons land. Het bericht staat in De Tijd. Microsoft stortte eerst 497 miljoen euro op een geblokkeerde rekening en vorig jaar nog eens 280,5 miljoen euro. Het geld op die rekening heeft al heel wat interesten opgeleverd. Zoveel dat, mocht Microsoft de zaak 'definitief' verliezen (nu, of na beroep), de lidstaten minder bijdragen moeten leveren aan de Europese Unie. Voor België zou het gaan om een besparing van 23 miljoen euro, berekende de krant. Het is afwachten wat Microsoft zal doen. Een nieuwe procedure kan de deblokkering van het geld nog 1 tot 2 jaar rekken.