België bij snelst groeiende e-commerce landen

Pieterjan Van Leemputten

De totale omzet uit e-commerce in Europa blijft toenemen. De sector blijft in heel Europa groeien en ook België kan uitstekende groeicijfers voorleggen.

Ecommerce Europe berekent dat B2c e-commerce in Europa dit jaar een omzet van 510 miljard euro zal halen. Vergeleken met de 455,3 miljard euro van vorig jaar is dat een stijging van 13,3 procent. Gemiddeld geeft de Europeaan 1.540 euro per jaar uit online.

Frankrijk en Duitsland zijn samen goed voor zestig procent van de omzet. De Britten hebben de grootste e-commerce markt en geven meer uit. De grootste groei komt van Oekraïne, waar de online markt tussen 2014 en 2015 met 35 procent groeide. Turkije (34,9 procent) en België (34,2 procent) vervolledigen de top drie.

Volgens Ecommerce Europe blijft er groeimarge in de komende jaren. Zo koopt vandaag slechts 43 procent van de Europese bevolking online, goed voor 296 miljoen mensen. Onder KMO’s verkoopt slechts 16 procent via internet en slechts de helft, 7,5 procent, doet dat ook buiten de landsgrenzen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content