België blijft op ict-vlak nog steeds een Europese middenmoter. Onder meer qua internetgebruik hinken we achterop ten opzicht van onze buurlanden.

Een en ander blijkt uit een enquête van het Nationaal Instituut voor de Statistiek (NIS), die afgenomen is bij ruim 6.400 Belgen, waaruit minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne citeert. Qua ict-gebruik kampen we nog steeds met een achterstand ten opzichte van de buurlanden en het Europese gemiddelde. In 2009 had in België 67 procent van de huishoudens toegang tot internet. In Duitsland is dat 79 procent, in Frankrijk 63 procent en in Nederland 90 procent.

Surfen blijft trouwens erg leeftijdsgebonden. Zo waren in de drie maanden voorafgaand aan de enquête minstens 9 op 10 van de respondenten in de jongste leeftijdscategorieën op het internet geweest. Zowat driekwart surft bijna dagelijks. Naarmate de leeftijd vordert, neemt dat percentage gestaag af.

De cijfers van de enquête laten voorts zien dat in 2009 71 procent van de Belgische huishoudens beschikte over een computer, ongeveer evenveel als in 2008 (70 procent). De toename is volledig voor rekening van Wallonië en Brussel.

Het goede nieuws is dat de [positieve cijfers van e-commerce] ook in dit onderzoek bevestigd worden. Uit de cijfers blijkt dat 25 procent van de internetgebruikers in de laatste drie maanden vóór de enquête iets via internet kocht. Dat is een stijging met 78,5 procent ten opzichte van 2008.

Van Quickenborne meldt dat zijn Digitaal Actieplan 2010-2015, dat hij [eind 2009 voorstelde], erop gericht is om de digitale kloof verder te dichten.

Bron: Belga/Quickonomie.be

België blijft op ict-vlak nog steeds een Europese middenmoter. Onder meer qua internetgebruik hinken we achterop ten opzicht van onze buurlanden. Een en ander blijkt uit een enquête van het Nationaal Instituut voor de Statistiek (NIS), die afgenomen is bij ruim 6.400 Belgen, waaruit minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne citeert. Qua ict-gebruik kampen we nog steeds met een achterstand ten opzichte van de buurlanden en het Europese gemiddelde. In 2009 had in België 67 procent van de huishoudens toegang tot internet. In Duitsland is dat 79 procent, in Frankrijk 63 procent en in Nederland 90 procent. Surfen blijft trouwens erg leeftijdsgebonden. Zo waren in de drie maanden voorafgaand aan de enquête minstens 9 op 10 van de respondenten in de jongste leeftijdscategorieën op het internet geweest. Zowat driekwart surft bijna dagelijks. Naarmate de leeftijd vordert, neemt dat percentage gestaag af. De cijfers van de enquête laten voorts zien dat in 2009 71 procent van de Belgische huishoudens beschikte over een computer, ongeveer evenveel als in 2008 (70 procent). De toename is volledig voor rekening van Wallonië en Brussel. Het goede nieuws is dat de [positieve cijfers van e-commerce] ook in dit onderzoek bevestigd worden. Uit de cijfers blijkt dat 25 procent van de internetgebruikers in de laatste drie maanden vóór de enquête iets via internet kocht. Dat is een stijging met 78,5 procent ten opzichte van 2008. Van Quickenborne meldt dat zijn Digitaal Actieplan 2010-2015, dat hij [eind 2009 voorstelde], erop gericht is om de digitale kloof verder te dichten. Bron: Belga/Quickonomie.be