Staatssecretaris voor Fraudebestrijding Carl Devlies (CD&V) wil met de nieuwe wet op kansspelen gokwebsites zonder Belgische vergunning blokkeren.

Elke goksite moet binnenkort vanuit België opereren en dus zullen de vele populaire internationale pokerwebsites niet meer toegankelijk zijn. De koning ondertekende de wet vorige week, zo schrijft De Morgen.

Op het internet gokken is voorlopig nog een illegale praktijk, maar daar komt in de loop van volgend jaar verandering in. Met de goedkeuring van de nieuwe wet op kansspelen maakt Devlies het mogelijk om in eerste instantie onlineweddenschappen af te sluiten en later ook poker te spelen zonder een proces-verbaal te riskeren.

Aanbieders van onlinegokspelen in België zullen zich wel aan een strenge regulering moeten houden. "Nu is het de jungle", legt Devlies uit.

"Er zijn ontelbaar veel websites waarop gegokt kan worden, zonder toezicht van de wetgever. Er bestaat een duidelijke noodzaak om daarin op te treden. Veel websites kunnen immers teruggevoerd worden tot de georganiseerde misdaad."

Staatssecretaris voor Fraudebestrijding Carl Devlies (CD&V) wil met de nieuwe wet op kansspelen gokwebsites zonder Belgische vergunning blokkeren. Elke goksite moet binnenkort vanuit België opereren en dus zullen de vele populaire internationale pokerwebsites niet meer toegankelijk zijn. De koning ondertekende de wet vorige week, zo schrijft De Morgen. Op het internet gokken is voorlopig nog een illegale praktijk, maar daar komt in de loop van volgend jaar verandering in. Met de goedkeuring van de nieuwe wet op kansspelen maakt Devlies het mogelijk om in eerste instantie onlineweddenschappen af te sluiten en later ook poker te spelen zonder een proces-verbaal te riskeren. Aanbieders van onlinegokspelen in België zullen zich wel aan een strenge regulering moeten houden. "Nu is het de jungle", legt Devlies uit. "Er zijn ontelbaar veel websites waarop gegokt kan worden, zonder toezicht van de wetgever. Er bestaat een duidelijke noodzaak om daarin op te treden. Veel websites kunnen immers teruggevoerd worden tot de georganiseerde misdaad."