Nadat bekend raakte dat onder meer het ministerie van Buitenlandse Zaken en het kabinet van premier Elio Di Rupo bespioneerd en/of gehackt werden, voert het federaal parket nu een onderzoek uit naar de massale hacking en spionage bij Belgische overheidsdiensten.

MiniDuke
Tal van instellingen zouden besmet zijn door een cyberaanval die bekend staat als de "MiniDuke". Dat schrijft De Tijd.

Woordvoerder Wenke Roggen van het federaal parket bevestigt dat er een onderzoek gestart is, maar wil niet kwijt welke instellingen precies geraakt zijn en hoe zwaar ze getroffen zijn.

Federale politie
Het parket heeft de speurders van de Federal Computer Crime Unit van de federale politie op het onderzoek gezet. (Belga/MI)

Nadat bekend raakte dat onder meer het ministerie van Buitenlandse Zaken en het kabinet van premier Elio Di Rupo bespioneerd en/of gehackt werden, voert het federaal parket nu een onderzoek uit naar de massale hacking en spionage bij Belgische overheidsdiensten. MiniDuke Tal van instellingen zouden besmet zijn door een cyberaanval die bekend staat als de "MiniDuke". Dat schrijft De Tijd. Woordvoerder Wenke Roggen van het federaal parket bevestigt dat er een onderzoek gestart is, maar wil niet kwijt welke instellingen precies geraakt zijn en hoe zwaar ze getroffen zijn.Federale politie Het parket heeft de speurders van de Federal Computer Crime Unit van de federale politie op het onderzoek gezet. (Belga/MI)