België haalt de tiende plaats in het wereldklassement van landen met de hoogste gemiddelde internetsnelheid. Dat blijkt uit het rapport "State of the Internet" over het laatste kwartaal van 2011 van de Amerikaanse serviceprovider Akamai.

Zuid-Korea voert de ranglijst aan. In Zuid-Korea bedraagt de gemiddelde snelheid van een breedbandverbinding 17,5 Mbps (megabit per seconde). Aan die snelheid duurt het ongeveer een halfuur om een volledige film in "high-definition" te downloaden. Voor een liedje duurt dat ongeveer 3,5 seconden, aldus Akamai.

De kloof met de andere landen is echter groot. Japan en Hongkong volgen op twee en drie met "slechts" 9,1 Mbps. Op plaats vier staat het eerste Europese land. Een gemiddelde internetverbinding in Nederland haalt zo een snelheid van 8,2 Mbps. België eindigt tiende met 6,1 Mbps. Dat is nog altijd heel wat sneller dan het internationale gemiddelde van 2,3 Mbps.

Ons land doet het nog beter in het klassement volgens het aantal "internauten", dat over een internetverbinding sneller dan 5 Mbps beschikt. Daar halen we de vijfde plaats met 52 procent van de internetgebruikers met zo'n verbinding. Met 83 procent torent Zuid-Korea evenwel boven alle andere landen uit. Nederland volgt op de tweede plaats met 67 procent. Het internationale gemiddelde ligt op 27 procent.

Bron: Belga

België haalt de tiende plaats in het wereldklassement van landen met de hoogste gemiddelde internetsnelheid. Dat blijkt uit het rapport "State of the Internet" over het laatste kwartaal van 2011 van de Amerikaanse serviceprovider Akamai. Zuid-Korea voert de ranglijst aan. In Zuid-Korea bedraagt de gemiddelde snelheid van een breedbandverbinding 17,5 Mbps (megabit per seconde). Aan die snelheid duurt het ongeveer een halfuur om een volledige film in "high-definition" te downloaden. Voor een liedje duurt dat ongeveer 3,5 seconden, aldus Akamai. De kloof met de andere landen is echter groot. Japan en Hongkong volgen op twee en drie met "slechts" 9,1 Mbps. Op plaats vier staat het eerste Europese land. Een gemiddelde internetverbinding in Nederland haalt zo een snelheid van 8,2 Mbps. België eindigt tiende met 6,1 Mbps. Dat is nog altijd heel wat sneller dan het internationale gemiddelde van 2,3 Mbps. Ons land doet het nog beter in het klassement volgens het aantal "internauten", dat over een internetverbinding sneller dan 5 Mbps beschikt. Daar halen we de vijfde plaats met 52 procent van de internetgebruikers met zo'n verbinding. Met 83 procent torent Zuid-Korea evenwel boven alle andere landen uit. Nederland volgt op de tweede plaats met 67 procent. Het internationale gemiddelde ligt op 27 procent.Bron: Belga