Met 4,15 Mbps staat ons land bovenaan de Isp speed index van Netflix. De rest van de top drie wordt ingevuld door Luxemburg (4,11 Mbps) en Nederland (4,02 Mbps). Als we per provider bekijken dan haalt Proximus de hoogste snelheid met 4,24 Mbps gevolgd door Telenet (4,09 Mbps), Voo (4,04 Mbps) en Numericable (3,8 Mbps). Andere providers worden niet vermeld.

Daarmee staat ons land vandaag hoger dan een jaar geleden. Maar wat betekenen die cijfers eigenlijk? Want bij die vier operatoren kan je vandaag makkelijk abonnementen van 50 Mbps tot zelfs 200 Mbps afsluiten. Het gaat dan ook om de gemiddelde snelheid die Netflix meet tot op het toestel. Dus inclusief de obstakels die het signaal kunnen vertragen zoals je router, wifi-signaal of het aantal gebruikers dat intussen dezelfde bandbreedte gebruikt.

De rangschikking is dus zeker geen indicator voor maximumsnelheden. Eerder een indicatie dat de verbinding voldoende capaciteit heeft en dat Netflix niet wordt vertraagd door jouw provider. Een kwestie die in sommige regio's gevoelig ligt omdat operatoren willen dat Netflix betaalt voor het dataverkeer dat het gebruikt.

Zal je als fervente Netflixer een verschil merken tussen het netwerk van Numericable of Proximus? Waarschijnlijk niet. De vier vermelde netwerken eindigen allen boven 3,5 Mbps wat ruim voldoende is voor HD-streaming. Of België nog lang bovenaan blijft staan in de ranking zal nog moeten blijken. Vorige week maakte het bedrijf bekend dat het begin volgend jaar onder meer uitbreidt naar Japan, Korea en Singapore, regio's die bekendstaan om hun hoge internetsnelheden.

Met 4,15 Mbps staat ons land bovenaan de Isp speed index van Netflix. De rest van de top drie wordt ingevuld door Luxemburg (4,11 Mbps) en Nederland (4,02 Mbps). Als we per provider bekijken dan haalt Proximus de hoogste snelheid met 4,24 Mbps gevolgd door Telenet (4,09 Mbps), Voo (4,04 Mbps) en Numericable (3,8 Mbps). Andere providers worden niet vermeld.Daarmee staat ons land vandaag hoger dan een jaar geleden. Maar wat betekenen die cijfers eigenlijk? Want bij die vier operatoren kan je vandaag makkelijk abonnementen van 50 Mbps tot zelfs 200 Mbps afsluiten. Het gaat dan ook om de gemiddelde snelheid die Netflix meet tot op het toestel. Dus inclusief de obstakels die het signaal kunnen vertragen zoals je router, wifi-signaal of het aantal gebruikers dat intussen dezelfde bandbreedte gebruikt.De rangschikking is dus zeker geen indicator voor maximumsnelheden. Eerder een indicatie dat de verbinding voldoende capaciteit heeft en dat Netflix niet wordt vertraagd door jouw provider. Een kwestie die in sommige regio's gevoelig ligt omdat operatoren willen dat Netflix betaalt voor het dataverkeer dat het gebruikt.Zal je als fervente Netflixer een verschil merken tussen het netwerk van Numericable of Proximus? Waarschijnlijk niet. De vier vermelde netwerken eindigen allen boven 3,5 Mbps wat ruim voldoende is voor HD-streaming. Of België nog lang bovenaan blijft staan in de ranking zal nog moeten blijken. Vorige week maakte het bedrijf bekend dat het begin volgend jaar onder meer uitbreidt naar Japan, Korea en Singapore, regio's die bekendstaan om hun hoge internetsnelheden.