De landen uit het noorden van Europa en Zuid-Korea kennen de snelste ontwikkeling ter wereld op het gebied van telecommunicatie en internet. Dat blijkt uit een rapport van de International Telecommunciation Union (ITU), het telecommunicatiebureau van de Verenigde Naties.

België is goed voor de 24ste plaats in de index, die de vergelijking maakte tussen 154 landen in de periode van 2002 tot 2007. Zweden is koploper. Behalve Birma werd in alle landen uit het rapport tijdens de periode van onderzoek vooruitgang geboekt op het vlak van ict. Meer dan een inwoner op vijf surft op het internet en het aantal abonnementen voor mobiele telefonie kwam eind 2008 uit boven de kaap van de 4 miljard, zo blijkt uit de recentste gegevens.

De landen met de laagste ict-levels, en dus de laagste scores, zijn voornamelijk ontwikkelingslanden. Zweden staat op kop in de index gevolgd door Zuid-Korea, Denemarken, Nederland, IJsland, Noorwegen, Luxemburg en Zwitserland. De eerste twintig uit het klassementen zijn landen in Europa, Noord-Amerika en Azië. Frankrijk staat op de 23ste plaats, net voor België. Ons land stond in 2002 nog op de 15de plaats van het klassement.

In vergelijking met 2002 haalde de groei in Europa die in de Verenigde Staten in. De VS zakten af van de 11de naar de 17de plaats, ondanks het feit dat hun diensten bij de goedkoopste zijn, vooral op het gebied van breedbandinternet. De "kloof" tussen de rijke en arme landen is sinds 2002 slechts verwaarloosbaar kleiner geworden.

Ondanks een beperkte toegang op het gebied van infrastructuur, blijken de ontwikkelingslanden wel de grootste gebruikers van mobiele telefoons. Wereldwijd werden eind 2008 zowat 4,1 miljard abonnementen voor mobiele telefonie geteld, waarvan twee derde in de ontwikkelingslanden.

De ITU-index is gebaseerd op 11 criteria, waaronder de beschikbaarheid van ict, het aantal huishoudens dat over een computer beschikt en het aantal internetgebruikers.

Bron: Belga

De landen uit het noorden van Europa en Zuid-Korea kennen de snelste ontwikkeling ter wereld op het gebied van telecommunicatie en internet. Dat blijkt uit een rapport van de International Telecommunciation Union (ITU), het telecommunicatiebureau van de Verenigde Naties. België is goed voor de 24ste plaats in de index, die de vergelijking maakte tussen 154 landen in de periode van 2002 tot 2007. Zweden is koploper. Behalve Birma werd in alle landen uit het rapport tijdens de periode van onderzoek vooruitgang geboekt op het vlak van ict. Meer dan een inwoner op vijf surft op het internet en het aantal abonnementen voor mobiele telefonie kwam eind 2008 uit boven de kaap van de 4 miljard, zo blijkt uit de recentste gegevens. De landen met de laagste ict-levels, en dus de laagste scores, zijn voornamelijk ontwikkelingslanden. Zweden staat op kop in de index gevolgd door Zuid-Korea, Denemarken, Nederland, IJsland, Noorwegen, Luxemburg en Zwitserland. De eerste twintig uit het klassementen zijn landen in Europa, Noord-Amerika en Azië. Frankrijk staat op de 23ste plaats, net voor België. Ons land stond in 2002 nog op de 15de plaats van het klassement. In vergelijking met 2002 haalde de groei in Europa die in de Verenigde Staten in. De VS zakten af van de 11de naar de 17de plaats, ondanks het feit dat hun diensten bij de goedkoopste zijn, vooral op het gebied van breedbandinternet. De "kloof" tussen de rijke en arme landen is sinds 2002 slechts verwaarloosbaar kleiner geworden. Ondanks een beperkte toegang op het gebied van infrastructuur, blijken de ontwikkelingslanden wel de grootste gebruikers van mobiele telefoons. Wereldwijd werden eind 2008 zowat 4,1 miljard abonnementen voor mobiele telefonie geteld, waarvan twee derde in de ontwikkelingslanden. De ITU-index is gebaseerd op 11 criteria, waaronder de beschikbaarheid van ict, het aantal huishoudens dat over een computer beschikt en het aantal internetgebruikers. Bron: Belga