Ons land gaat de paspoorten uitrusten met zogenaamde biometrische gegevens, zoals vingerafdrukken en een meer gedetailleerde foto. Die gegevens moeten de fraude met gestolen of vervalste paspoorten tegengaan.

Vanaf midden volgend jaar zullen een aantal gemeenten de eerste biometrische paspoorten uitreiken, laat minister van Buitenlandse Zaken Yves Leterme weten. De invoering van de biometrische paspoorten wordt opgelegd door Europa, dat daarmee de identiteitsfraude wil aanpakken. De paspoorten zullen vingerafdrukken van de twee wijsvingers en een ICAO/ISO-conforme foto van het gezicht bevatten. De gegevens worden aangevuld met een elektronische handtekening.

Om de paspoorten aan te kunnen maken, zullen gemeenten, provinciebesturen, consulaten en ambassades uitgerust worden met de nodige apparatuur. De ministerraad keurde de overheidsopdracht daarvoor goed. Volgens Buitenlandse Zaken zullen de eerste pilootgemeenten in de zomer van volgend jaar volledig uitgerust zijn. De ambassades, consulaten en andere gemeenten zullen later geleidelijk volgen.

Bron: Belga

Ons land gaat de paspoorten uitrusten met zogenaamde biometrische gegevens, zoals vingerafdrukken en een meer gedetailleerde foto. Die gegevens moeten de fraude met gestolen of vervalste paspoorten tegengaan. Vanaf midden volgend jaar zullen een aantal gemeenten de eerste biometrische paspoorten uitreiken, laat minister van Buitenlandse Zaken Yves Leterme weten. De invoering van de biometrische paspoorten wordt opgelegd door Europa, dat daarmee de identiteitsfraude wil aanpakken. De paspoorten zullen vingerafdrukken van de twee wijsvingers en een ICAO/ISO-conforme foto van het gezicht bevatten. De gegevens worden aangevuld met een elektronische handtekening. Om de paspoorten aan te kunnen maken, zullen gemeenten, provinciebesturen, consulaten en ambassades uitgerust worden met de nodige apparatuur. De ministerraad keurde de overheidsopdracht daarvoor goed. Volgens Buitenlandse Zaken zullen de eerste pilootgemeenten in de zomer van volgend jaar volledig uitgerust zijn. De ambassades, consulaten en andere gemeenten zullen later geleidelijk volgen. Bron: Belga