'We hebben recent via nationale en internationale kanalen objectieve studies opgevraagd die aantonen dat het gebruik van Huawei-technologie risico's met zich meebrengt', zegt Miguel De Bruycker, de topman van het CCB. 'We hebben zowel academische, civiele als overheidsinstanties gecontacteerd. Ons doel is een eigen, objectieve risicoanalyse uitvoeren. Om voor ons land een gefundeerd advies uit te brengen over Huawei.'

Andere landen, de VS op kop, waarschuwen al jaren dat de netwerkapparatuur van Huawei voor de Chinese overheid en haar leger de deur openzet voor spionage. Tot op heden bleef het bij verdachtmakingen, bewijzen zijn niet geleverd.

Het bedrijf is de netwerkleverancier van de operatoren Proximus en Orange Belgium.

'We hebben recent via nationale en internationale kanalen objectieve studies opgevraagd die aantonen dat het gebruik van Huawei-technologie risico's met zich meebrengt', zegt Miguel De Bruycker, de topman van het CCB. 'We hebben zowel academische, civiele als overheidsinstanties gecontacteerd. Ons doel is een eigen, objectieve risicoanalyse uitvoeren. Om voor ons land een gefundeerd advies uit te brengen over Huawei.' Andere landen, de VS op kop, waarschuwen al jaren dat de netwerkapparatuur van Huawei voor de Chinese overheid en haar leger de deur openzet voor spionage. Tot op heden bleef het bij verdachtmakingen, bewijzen zijn niet geleverd. Het bedrijf is de netwerkleverancier van de operatoren Proximus en Orange Belgium.