De snelst stijgende zoekopdracht op Google in ons land was in 2011 'iPhone 5', een smartphone die iedereen verwachtte maar die er vooralsnog niet kwam. Dat blijkt uit Google's jaarlijkse 'Zeitgeist'-rapport voor België.

Google analyseert in Zeitgeist dagelijks de zoekopdrachten van gebruikers. In het Zeitgeist-rapport vat het bedrijf jaarlijks samen welke zoektermen het snelste stegen en welk het meest populair waren. Opmerkelijk is dat dit jaar de snelst stijgende zoekopdracht 'iPhone 5' was. Dat Apple-toestel kwam er, duidelijk tot teleurstelling van velen, echter niet: het werd de iPhone 4S. Bij Apple weten ze nu wat hen te doen staat.

Pukkelpop 2011 bezet, minder verrassend na de ramp aldaar, de tweede plaats in diezelfde lijst. 'Idool', de bekende talentenjacht, staat op plaats 3. Verder in de lijst vinden we ook Facebook (plaats 5), Groupon (6) en Twitter (9) terug.

Technologie is nog steeds de oorsprong van veel vraagtekens, zo blijkt, want veel ict-fenomenen komen ook terug in de meest ingetypte 'wat is'-zoekopdrachten. 'Wat is Facebook?' en 'Wat is Twitter' bezetten plaats 1 en 2, 'Wat is wifi' staat op 4, 'Wat is Android' verovert een zesde stek, 'Wat is PayPal' krijgt de achtste plaats en 'Wat is 3G' haalt nummer 9.

De Wever versus Di Rupo De snelst stijgende gezochte mensen op Google zijn Pippa Middleton, de zus van de Britse prinses Kate, de betreurde wielrenner Wouter Weylandt en de Franse ex-IMF-topman Dominique Strauss Kahn. Die laatste moest zijn ontslag geven na een breed uitgesmeerd seksschandaal.

De meest gezochte Belgische politicus is N-VA-kopstuk Bart De Wever, gevolgd door Vlaamse minister-president Kris Peeters. Didier Reynders (MR) en Wouter Beke (CD&V) bezetten samen de derde plaats. Premier Elio Di Rupo (PS) moet het doen met 'slechts' een negende plaats in die lijst.

De meest voorkomende zoekopdrachten rond nieuwsfeiten brachten de kernramp in Fukushima als topper naar boven. De crisis in Griekenland volgt op een tweede plaats, de overstroming in Thailand krijgt de derde stek. De storm op Pukkelpop komt terug op plaats 5, de rechtszaak van DSK op plaats 9. Steve Jobs' dood bezet in ons land een zevende plaats.

De snelst stijgende zoekopdracht op Google in ons land was in 2011 'iPhone 5', een smartphone die iedereen verwachtte maar die er vooralsnog niet kwam. Dat blijkt uit Google's jaarlijkse 'Zeitgeist'-rapport voor België. Google analyseert in Zeitgeist dagelijks de zoekopdrachten van gebruikers. In het Zeitgeist-rapport vat het bedrijf jaarlijks samen welke zoektermen het snelste stegen en welk het meest populair waren. Opmerkelijk is dat dit jaar de snelst stijgende zoekopdracht 'iPhone 5' was. Dat Apple-toestel kwam er, duidelijk tot teleurstelling van velen, echter niet: het werd de iPhone 4S. Bij Apple weten ze nu wat hen te doen staat. Pukkelpop 2011 bezet, minder verrassend na de ramp aldaar, de tweede plaats in diezelfde lijst. 'Idool', de bekende talentenjacht, staat op plaats 3. Verder in de lijst vinden we ook Facebook (plaats 5), Groupon (6) en Twitter (9) terug. Technologie is nog steeds de oorsprong van veel vraagtekens, zo blijkt, want veel ict-fenomenen komen ook terug in de meest ingetypte 'wat is'-zoekopdrachten. 'Wat is Facebook?' en 'Wat is Twitter' bezetten plaats 1 en 2, 'Wat is wifi' staat op 4, 'Wat is Android' verovert een zesde stek, 'Wat is PayPal' krijgt de achtste plaats en 'Wat is 3G' haalt nummer 9. De Wever versus Di Rupo De snelst stijgende gezochte mensen op Google zijn Pippa Middleton, de zus van de Britse prinses Kate, de betreurde wielrenner Wouter Weylandt en de Franse ex-IMF-topman Dominique Strauss Kahn. Die laatste moest zijn ontslag geven na een breed uitgesmeerd seksschandaal. De meest gezochte Belgische politicus is N-VA-kopstuk Bart De Wever, gevolgd door Vlaamse minister-president Kris Peeters. Didier Reynders (MR) en Wouter Beke (CD&V) bezetten samen de derde plaats. Premier Elio Di Rupo (PS) moet het doen met 'slechts' een negende plaats in die lijst. De meest voorkomende zoekopdrachten rond nieuwsfeiten brachten de kernramp in Fukushima als topper naar boven. De crisis in Griekenland volgt op een tweede plaats, de overstroming in Thailand krijgt de derde stek. De storm op Pukkelpop komt terug op plaats 5, de rechtszaak van DSK op plaats 9. Steve Jobs' dood bezet in ons land een zevende plaats.