Onlangs kondigde het Amerikaanse Drywired aan gebruik te willen maken van Europlasma's nano coating-technologie om mobiele apparaten waterbestendig te maken.

Er worden hierover verkennende gesprekken gevoerd met technologiebedrijven als Toshiba en NEC, en enkele niet nader genoemde telecomoperatoren. Van commercialisatie is op dit moment dus nog geen sprake.

Met de nano coating-techniek, nu nog vooral gebruikt in de medische wereld, kan een smartphone op zo'n dertig minuten tijd waterdicht gemaakt worden. Vervolgens kan je je smartphone probleemloos onderdompelen in een watervat van één meter diepte, zoals gedemonstreerd wordt in onderstaand filmpje van ZDNet.

Er wordt op dit ogenblik trouwens op de smartphone- en tabletmarkt al gestoeid met waterdichte toestellen. Zo heeft Sony net nog een waterresistieve tablet onthuld.

Onlangs kondigde het Amerikaanse Drywired aan gebruik te willen maken van Europlasma's nano coating-technologie om mobiele apparaten waterbestendig te maken. Er worden hierover verkennende gesprekken gevoerd met technologiebedrijven als Toshiba en NEC, en enkele niet nader genoemde telecomoperatoren. Van commercialisatie is op dit moment dus nog geen sprake. Met de nano coating-techniek, nu nog vooral gebruikt in de medische wereld, kan een smartphone op zo'n dertig minuten tijd waterdicht gemaakt worden. Vervolgens kan je je smartphone probleemloos onderdompelen in een watervat van één meter diepte, zoals gedemonstreerd wordt in onderstaand filmpje van ZDNet.Er wordt op dit ogenblik trouwens op de smartphone- en tabletmarkt al gestoeid met waterdichte toestellen. Zo heeft Sony net nog een waterresistieve tablet onthuld.