De aanval nam twee dagen in beslag en was succesvol. "Heel wat accounts zijn uitgeschakeld en websites offline gehaald", federaal parketwoordvoerder Eric Van Der Sypt.

In 2018 had het federaal parket al een cyberaanval uitgevoerd op Amaq, maar toen waren het persbureau en de getroffen sites en accounts na relatief korte tijd weer actief. "Dat had ons enigszins verrast en daarom hebben we geprobeerd het ditmaal beter te doen", zegt de federaal parketwoordvoerder. "Dat lijkt ook gelukt. We hebben heel wat accounts kunnen uitschakelen en een reeks websites offline kunnen halen. Ongetwijfeld zullen ze de komende dagen proberen weer de kop op te steken, maar dat zal veel tijd en middelen en geld vragen."

Het onderzoek naar de IS-servers is in handen van de federale gerechtelijke politie van Oost-Vlaanderen. Vandaag om 14.00 uur geven het federaal parket en Europol op het Europol-hoofdkwartier in Den Haag meer uitleg over de cyberaanval.

De aanval nam twee dagen in beslag en was succesvol. "Heel wat accounts zijn uitgeschakeld en websites offline gehaald", federaal parketwoordvoerder Eric Van Der Sypt.In 2018 had het federaal parket al een cyberaanval uitgevoerd op Amaq, maar toen waren het persbureau en de getroffen sites en accounts na relatief korte tijd weer actief. "Dat had ons enigszins verrast en daarom hebben we geprobeerd het ditmaal beter te doen", zegt de federaal parketwoordvoerder. "Dat lijkt ook gelukt. We hebben heel wat accounts kunnen uitschakelen en een reeks websites offline kunnen halen. Ongetwijfeld zullen ze de komende dagen proberen weer de kop op te steken, maar dat zal veel tijd en middelen en geld vragen."Het onderzoek naar de IS-servers is in handen van de federale gerechtelijke politie van Oost-Vlaanderen. Vandaag om 14.00 uur geven het federaal parket en Europol op het Europol-hoofdkwartier in Den Haag meer uitleg over de cyberaanval.