Vanaf 1 juni gaat de Netherlands Internet Exchange - kortweg NL-ix - haar diensten ook aanbieden in België vanuit de datacenters van KPN, InterXion, LCL en Antwerp-DC.

NL-ix gaat vanaf dat moment alle huidige leden van het Belgische FreeBIX aansluiten op het eigen netwerk. "We dragen alle klanten over, en ontmantelen nadien de vzw", bevestigt FreeBIX-voorzitter Geert Hauwaerts.

De 'Free Belgian Internet Exchange' werd opgericht in 2004 en opereerde sinds twee jaar onder het vzw-statuut. Klanten zijn voornamelijk alternatieve operatoren en internetspelers. Met de overname door NL-ix - overigens een reseller van AMS-IX, 's werelds grootste internet exchange - kunnen de huidige klanten gebruik maken van een groter netwerk. Opmerkelijk is nog dat NL-ix sinds vorig jaar op zijn beurt volledig in handen is van KPN. "Maar van bij de overname is altijd gesteld dat NL-ix volledig autonoom zal blijven draaien", aldus Hauwaerts.

Vanaf 1 juni gaat de Netherlands Internet Exchange - kortweg NL-ix - haar diensten ook aanbieden in België vanuit de datacenters van KPN, InterXion, LCL en Antwerp-DC. NL-ix gaat vanaf dat moment alle huidige leden van het Belgische FreeBIX aansluiten op het eigen netwerk. "We dragen alle klanten over, en ontmantelen nadien de vzw", bevestigt FreeBIX-voorzitter Geert Hauwaerts. De 'Free Belgian Internet Exchange' werd opgericht in 2004 en opereerde sinds twee jaar onder het vzw-statuut. Klanten zijn voornamelijk alternatieve operatoren en internetspelers. Met de overname door NL-ix - overigens een reseller van AMS-IX, 's werelds grootste internet exchange - kunnen de huidige klanten gebruik maken van een groter netwerk. Opmerkelijk is nog dat NL-ix sinds vorig jaar op zijn beurt volledig in handen is van KPN. "Maar van bij de overname is altijd gesteld dat NL-ix volledig autonoom zal blijven draaien", aldus Hauwaerts.