Criminelen stoppen met hun activiteiten niet aan de landsgrenzen en daarom hebben drie Belgisch-Limburgse en twee Nederlandse gemeenten de handen in elkaar geslagen. In Budel, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, is de eerste grensoverschrijdende buurtpreventie via Whatsapp gelanceerd. Aan de buurtpreventie nemen de Belgische gemeenten Hamont-Achel, Bocholt, Kinrooi en de Nederlandse gemeenten Cranendonck en Weert deel. Volgens de burgemeester van Kinrooi, Jo Brouns (CD&V), gaat het om het eerste netwerk in Europa dat grensoverschrijdend aan de slag gaat.

"In Kinrooi zijn al drie buurtnetwerken actief, namelijk in Geistingen, het centrum en de Schans en de Drietak. De criminelen werken uiteraard grensoverschrijdend. Met het vandaag gelanceerde netwerk kunnen we allemaal informatie uitwisselen. De coördinatoren gaan de gegevens delen en uiteraard ook aan de politie meedelen. De buurtnetwerken die nu in contact met elkaar komen, betekenen meer ogen en oren voor de politiediensten. In Nederland staat men al verder met deze Whatsapp-groepen. In ons land groeit het stilaan'', aldus Jo Brouns. Het gekoppelde buurtpreventienetwerk telt nu zowat vijfduizend leden, die via Whatsapp met elkaar in verbinding staan. De samenwerking zal constant geëvalueerd worden. (Belga)

Criminelen stoppen met hun activiteiten niet aan de landsgrenzen en daarom hebben drie Belgisch-Limburgse en twee Nederlandse gemeenten de handen in elkaar geslagen. In Budel, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, is de eerste grensoverschrijdende buurtpreventie via Whatsapp gelanceerd. Aan de buurtpreventie nemen de Belgische gemeenten Hamont-Achel, Bocholt, Kinrooi en de Nederlandse gemeenten Cranendonck en Weert deel. Volgens de burgemeester van Kinrooi, Jo Brouns (CD&V), gaat het om het eerste netwerk in Europa dat grensoverschrijdend aan de slag gaat."In Kinrooi zijn al drie buurtnetwerken actief, namelijk in Geistingen, het centrum en de Schans en de Drietak. De criminelen werken uiteraard grensoverschrijdend. Met het vandaag gelanceerde netwerk kunnen we allemaal informatie uitwisselen. De coördinatoren gaan de gegevens delen en uiteraard ook aan de politie meedelen. De buurtnetwerken die nu in contact met elkaar komen, betekenen meer ogen en oren voor de politiediensten. In Nederland staat men al verder met deze Whatsapp-groepen. In ons land groeit het stilaan'', aldus Jo Brouns. Het gekoppelde buurtpreventienetwerk telt nu zowat vijfduizend leden, die via Whatsapp met elkaar in verbinding staan. De samenwerking zal constant geëvalueerd worden. (Belga)