Met Showbase 2.0 kunnen de organisatoren van festivals zelf kiezen welke modules in de app worden geactiveerd en welke informatie de festivalganger kan raadplegen.

Pushberichten in noodsituaties

Om de veiligheid op het festival te verhogen, werd ook een emergency-module voorzien, waarmee de organisatoren in noodsituaties berichten kunnen pushen naar de smartphone van de aanwezigen, om hen zo onmiddellijk op de hoogte te brengen van de situatie en hen concrete instructies te geven.

De organisatie beschikt op deze manier ook over data met betrekking tot de locaties van de festivalbezoekers, aldus Stef Van Looveren en Kai De Sutter, die de app ontwikkelden.

Lokerse Feesten, Brussels Jazz Marathon en Antwerp 10 Miles

In België doen onder meer de Lokerse Feesten, de Brussels Jazz Marathon en de Antwerp 10 Miles al een beroep op deze app.

(Belga/MI)

Met Showbase 2.0 kunnen de organisatoren van festivals zelf kiezen welke modules in de app worden geactiveerd en welke informatie de festivalganger kan raadplegen.Om de veiligheid op het festival te verhogen, werd ook een emergency-module voorzien, waarmee de organisatoren in noodsituaties berichten kunnen pushen naar de smartphone van de aanwezigen, om hen zo onmiddellijk op de hoogte te brengen van de situatie en hen concrete instructies te geven. De organisatie beschikt op deze manier ook over data met betrekking tot de locaties van de festivalbezoekers, aldus Stef Van Looveren en Kai De Sutter, die de app ontwikkelden. In België doen onder meer de Lokerse Feesten, de Brussels Jazz Marathon en de Antwerp 10 Miles al een beroep op deze app.(Belga/MI)