De Leuvense applicatiebouwer Asist komt in handen van de Duitse Softline Group.

Asist, met hoofdkwartier in Leuven en kantoren in Luxemburg en Zwitserland, is gespecialiseerd in IBM applicatieontwikkeling. Asist heeft heel wat expertise in huis op vlak van IBM Rational, IBM WebSphere en DB2-omgevingen. Als IBM Premier Business Partner, heeft het Leuvense bedrijf ook een bevoorrechte toegang tot alle wereldwijde IBM Software Labs.

Asist is opgericht in 1995 door Maurice Brouwers en Paul Pilotto, vandaag respectievelijk ceo en cto. De firma telt een aantal grote klanten in zijn portfolio, vooral uit de financiële sector, zoals KBC, International Commercial Bank of China (ICBC) en de Zwitserse Cornèr Banca.

Softline, dat van Duitse oorsprong is, meldt dat het sinds mei vorig jaar al oplossingen aanbiedt op de storage- en server markt (ook voor IBM) via de oprichting van Softline Systems & Services GmbH. "Met de overname van Asist is het serviceportfolio nu verder uitgebreid naar het applicatieniveau." Ook geografisch is de uitbreiding uiteraard van belang voor de Duitse groep. Softline had sinds een jaar wel al een kantoor in België, meerbepaald in Zaventem.

De Leuvense applicatiebouwer Asist komt in handen van de Duitse Softline Group. Asist, met hoofdkwartier in Leuven en kantoren in Luxemburg en Zwitserland, is gespecialiseerd in IBM applicatieontwikkeling. Asist heeft heel wat expertise in huis op vlak van IBM Rational, IBM WebSphere en DB2-omgevingen. Als IBM Premier Business Partner, heeft het Leuvense bedrijf ook een bevoorrechte toegang tot alle wereldwijde IBM Software Labs. Asist is opgericht in 1995 door Maurice Brouwers en Paul Pilotto, vandaag respectievelijk ceo en cto. De firma telt een aantal grote klanten in zijn portfolio, vooral uit de financiële sector, zoals KBC, International Commercial Bank of China (ICBC) en de Zwitserse Cornèr Banca. Softline, dat van Duitse oorsprong is, meldt dat het sinds mei vorig jaar al oplossingen aanbiedt op de storage- en server markt (ook voor IBM) via de oprichting van Softline Systems & Services GmbH. "Met de overname van Asist is het serviceportfolio nu verder uitgebreid naar het applicatieniveau." Ook geografisch is de uitbreiding uiteraard van belang voor de Duitse groep. Softline had sinds een jaar wel al een kantoor in België, meerbepaald in Zaventem.