Grote Belgische bedrijven besteden hun IT-diensten massaal uit naar India. Volgens specialisten is er een nieuwe uitbestedingsgolf aan de gang richting Bangalore en Hyderabad.

Een nieuw verdrag tussen India en België, dat soepele sociale regels vastlegt, zal de uittocht alleen maar versterken, zo schrijft de krant De Morgen vandaag.

Nadat Belgische topbedrijven als Bekaert, Colruyt en Belgacom eerder al hun IT-diensten gedeeltelijk verhuisd hebben naar India, komt er volgens specialisten nu een tweede golf op gang, onder meer in de bank- en de farmasector.

Volgens het Indiase adviesbureau Quantum Step kan de totale waarde van de nieuwe Belgische uitbestedingscontracten oplopen tot een totaal van 4,6 miljard euro op één jaar tijd: 1,3 miljard in het domein van infrastructuurbeheer, bijna 1,9 miljard in applicatie-ontwikkeling en 1,4 miljard in het segment van business process outsourcing (BPO).

Grote Belgische bedrijven besteden hun IT-diensten massaal uit naar India. Volgens specialisten is er een nieuwe uitbestedingsgolf aan de gang richting Bangalore en Hyderabad. Een nieuw verdrag tussen India en België, dat soepele sociale regels vastlegt, zal de uittocht alleen maar versterken, zo schrijft de krant De Morgen vandaag. Nadat Belgische topbedrijven als Bekaert, Colruyt en Belgacom eerder al hun IT-diensten gedeeltelijk verhuisd hebben naar India, komt er volgens specialisten nu een tweede golf op gang, onder meer in de bank- en de farmasector. Volgens het Indiase adviesbureau Quantum Step kan de totale waarde van de nieuwe Belgische uitbestedingscontracten oplopen tot een totaal van 4,6 miljard euro op één jaar tijd: 1,3 miljard in het domein van infrastructuurbeheer, bijna 1,9 miljard in applicatie-ontwikkeling en 1,4 miljard in het segment van business process outsourcing (BPO).