Bedrijven uit de Benelux en Frankrijk hanteren een minder goede aanpak op vlak van it. Daardoor boeten ze aan concurrentiekracht in.

Dat stelt althans consultancybedrijf Accenture op basis van het eigen 'High Performance IT'-onderzoek. In dat onderzoek bekijkt het consultancybedrijf de it-operaties, -organisatie en -investeringen bij bedrijven. Het zoekt vooral ook naar het verschil in it-aanpak tussen erg goed presterende bedrijven en de andere.

Uit dat onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat dat de cio's van performante bedrijven zeer nauw betrokken zijn bij de dagelijkse bedrijfsbeslissingen en zo perfect kunnen inspelen op de bedrijfsnoden. Ze hebben hun oude systemen afgebouwd en snel nieuwe technologieën binnengebracht. Ook hebben ze het juiste evenwicht gevonden tussen kostenbeheersing en het vinden van de juiste mensen en middelen om de onderneming te helpen met innoverende it-oplossingen.

Bij goed presterende bedrijven verloopt bijvoorbeeld 42 procent meer klantencontact via webapplicaties omdat zij de strategische rol van it in klantencontact sneller erkennen. Verder is de kans 8 keer groter bij performante bedrijven dat de voordelen van it-initiatieven ook gemeten worden. Cio's van 'high performers' spenderen per jaar ook 29 procent meer aan het ontwikkelen en implementeren van nieuwe applicaties veeleer dan de oude te blijven onderhouden.

Volgens Accenture hinken bedrijven in de Benelux en Frankrijk duidelijk achterop in vergelijking met het gemiddelde in Europa en de wereld. In 57 procent van onze organisaties worden it-uitgaven nog altijd bekeken als een kost die weinig bijdraagt tot de business. We zijn ook redelijk conservatief in de adoptie van nieuwe technologieën. In cloud computing zitten we dan weer op het wereldwijde gemiddelde en in het bereiken van klanten via mobiele toepassingen lopen we zelfs voor op de rest van Europa.

Bedrijven uit de Benelux en Frankrijk hanteren een minder goede aanpak op vlak van it. Daardoor boeten ze aan concurrentiekracht in. Dat stelt althans consultancybedrijf Accenture op basis van het eigen 'High Performance IT'-onderzoek. In dat onderzoek bekijkt het consultancybedrijf de it-operaties, -organisatie en -investeringen bij bedrijven. Het zoekt vooral ook naar het verschil in it-aanpak tussen erg goed presterende bedrijven en de andere. Uit dat onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat dat de cio's van performante bedrijven zeer nauw betrokken zijn bij de dagelijkse bedrijfsbeslissingen en zo perfect kunnen inspelen op de bedrijfsnoden. Ze hebben hun oude systemen afgebouwd en snel nieuwe technologieën binnengebracht. Ook hebben ze het juiste evenwicht gevonden tussen kostenbeheersing en het vinden van de juiste mensen en middelen om de onderneming te helpen met innoverende it-oplossingen. Bij goed presterende bedrijven verloopt bijvoorbeeld 42 procent meer klantencontact via webapplicaties omdat zij de strategische rol van it in klantencontact sneller erkennen. Verder is de kans 8 keer groter bij performante bedrijven dat de voordelen van it-initiatieven ook gemeten worden. Cio's van 'high performers' spenderen per jaar ook 29 procent meer aan het ontwikkelen en implementeren van nieuwe applicaties veeleer dan de oude te blijven onderhouden. Volgens Accenture hinken bedrijven in de Benelux en Frankrijk duidelijk achterop in vergelijking met het gemiddelde in Europa en de wereld. In 57 procent van onze organisaties worden it-uitgaven nog altijd bekeken als een kost die weinig bijdraagt tot de business. We zijn ook redelijk conservatief in de adoptie van nieuwe technologieën. In cloud computing zitten we dan weer op het wereldwijde gemiddelde en in het bereiken van klanten via mobiele toepassingen lopen we zelfs voor op de rest van Europa.