Onder Belgische bedrijven wil 29 procent een hybride cloud en 19 procent wil een private (on premise) cloud. Maar slechts 12 procent ziet heil in publieke clouddiensten. Vooral grote ondernemingen staan er minder voor te springen, zij gaan doorgaans voor hybride cloud.

Dat zijn enkele van de conclusies uit een onderzoek bij 307 respondenten uitgevoerd door Roularta Media Research en Data News in opdracht van Proact.

Een van de redenen dat de publieke cloud minder aanspreekt is omdat Belgische bedrijven geen one size fits all wil, maar nood heeft aan een meer aangepaste omgeving. Zo geeft een kwart integratie met de bestaande omgeving aan als reden waarom er niet wordt overgestapt naar een hybride omgeving. 22 procent van de respondenten zegt maatwerk te willen.

Als we kijken naar de antwoorden gegeven door managers dan blijkt dat 70 procent van hen bezorgd is over beveiliging in de publieke cloud. 52 procent maakt zich ook zorgen om privacy. Opmerkelijk: als we enkel kijken naar IT-management, dan geeft 37 procent aan ook bezorgd te zijn voor een vendor lock-in bij een publieke oplossing.

Tot slot leren we uit het onderzoek dat 37 procent van de respondenten vandaag al in de cloud actief is. Tien procent start dit jaar met de implementatie ervan en nog eens tien procent heeft plannen. Al zegt 22 procent, vooral kleinere organisaties helemaal niet van plan te zijn om die stap te zetten.

In Data News van 18 december gingen we in een rondetafelgesprek dieper in op de resultaten van het onderzoek. Abonnees kunnen dat artikel hier nalezen.

Onder Belgische bedrijven wil 29 procent een hybride cloud en 19 procent wil een private (on premise) cloud. Maar slechts 12 procent ziet heil in publieke clouddiensten. Vooral grote ondernemingen staan er minder voor te springen, zij gaan doorgaans voor hybride cloud.Dat zijn enkele van de conclusies uit een onderzoek bij 307 respondenten uitgevoerd door Roularta Media Research en Data News in opdracht van Proact.Een van de redenen dat de publieke cloud minder aanspreekt is omdat Belgische bedrijven geen one size fits all wil, maar nood heeft aan een meer aangepaste omgeving. Zo geeft een kwart integratie met de bestaande omgeving aan als reden waarom er niet wordt overgestapt naar een hybride omgeving. 22 procent van de respondenten zegt maatwerk te willen.Als we kijken naar de antwoorden gegeven door managers dan blijkt dat 70 procent van hen bezorgd is over beveiliging in de publieke cloud. 52 procent maakt zich ook zorgen om privacy. Opmerkelijk: als we enkel kijken naar IT-management, dan geeft 37 procent aan ook bezorgd te zijn voor een vendor lock-in bij een publieke oplossing.Tot slot leren we uit het onderzoek dat 37 procent van de respondenten vandaag al in de cloud actief is. Tien procent start dit jaar met de implementatie ervan en nog eens tien procent heeft plannen. Al zegt 22 procent, vooral kleinere organisaties helemaal niet van plan te zijn om die stap te zetten.In Data News van 18 december gingen we in een rondetafelgesprek dieper in op de resultaten van het onderzoek. Abonnees kunnen dat artikel hier nalezen.