Western Digital zegt in een persbericht een beroep te willen doen op 'de technologische kennis, innovatieve spirit en het intellectuele eigendom van Amplidata om de strategische groei en de opportuniteiten van HGST te ondersteunen'.

Western Digital nam eerder al een strategisch belang in Amplidata, en pompte 10 miljoen euro in het Belgische bedrijf. Ook Intel, Swisscom Ventures, Hummingbird Ventures en Endeavour investeerden de voorbije jaren al in het zeven jaar jonge bedrijf uit Lochristi nabij Gent, dat systemen fabriceert die 'big data' (tot tientallen petabytes) kunnen opslaan.

(MI)

Western Digital zegt in een persbericht een beroep te willen doen op 'de technologische kennis, innovatieve spirit en het intellectuele eigendom van Amplidata om de strategische groei en de opportuniteiten van HGST te ondersteunen'. Western Digital nam eerder al een strategisch belang in Amplidata, en pompte 10 miljoen euro in het Belgische bedrijf. Ook Intel, Swisscom Ventures, Hummingbird Ventures en Endeavour investeerden de voorbije jaren al in het zeven jaar jonge bedrijf uit Lochristi nabij Gent, dat systemen fabriceert die 'big data' (tot tientallen petabytes) kunnen opslaan. (MI)