bNamed is de eerste Belgische registrar die een officiële Icann-accreditatie krijgt toegewezen. Voortaan hoeft het bedrijfje niet meer met tussenpersonen te werken om generische extensies zoals .com, .net, .org en .biz aan te kunnen bieden.

De accreditatie van bNamed is een soort van officiële erkenning door Icann. De organisatie, die wereldwijd de toekenning van domeinnamen en IP-adressen beheert, geeft hiermee aan dat ze bNamed een betrouwbare partij vindt die over voldoende kennis en expertise beschikt om rechtstreeks gTLD's te kunnen verstrekken.

"Vanaf nu zullen we volledig zelf kunnen beslissen hoe de informatie voor deze algemene extenties er zal uitzien", aldus algemeen directeur Bart Mortelmans van bNamed, "wat uiteraard een enorme flexibiliteit met zich meebrengt. We hebben ons er toe verbonden om elke extensie die beschikbaar is, aan te bieden."

bNamed had in het verleden al ingetekend bij registries zoals DNS en Eurid om bepaalde landenextensies rechtstreeks aan te kunnen bieden, "een Icann accreditation leek ons de volgende logische stap", klinkt het nog. "We hebben de volledige procedure doorlopen, en zijn nu het eerste Belgische bedrijfje dat zo'n accredidatie krijgt toegewezen."

Als er ooit een suffix voor Vlaanderen gelanceerd wordt (.vla), zou een dergelijke extensie sowieso als gTLD gecategoriseerd worden, en niet als ccTLD (country code TLD, zoals .be). Eén van de struikelblokken daarbij was dat er in Vlaanderen, en bij uitbreiding in heel België, nog geen door Icann geaccrediteerde bedrijfjes actief waren die generic top level domains registreren.

Het aanbieden van domeinnamen onder de Vlaamse extensie zou tot op vandaag dus sowieso aan buitenlandse registrars moeten worden overgelaten. bNamed speelde handig in op dat probleem, waardoor .vla weer een stapje dichterbij komt.

bNamed is de eerste Belgische registrar die een officiële Icann-accreditatie krijgt toegewezen. Voortaan hoeft het bedrijfje niet meer met tussenpersonen te werken om generische extensies zoals .com, .net, .org en .biz aan te kunnen bieden. De accreditatie van bNamed is een soort van officiële erkenning door Icann. De organisatie, die wereldwijd de toekenning van domeinnamen en IP-adressen beheert, geeft hiermee aan dat ze bNamed een betrouwbare partij vindt die over voldoende kennis en expertise beschikt om rechtstreeks gTLD's te kunnen verstrekken. "Vanaf nu zullen we volledig zelf kunnen beslissen hoe de informatie voor deze algemene extenties er zal uitzien", aldus algemeen directeur Bart Mortelmans van bNamed, "wat uiteraard een enorme flexibiliteit met zich meebrengt. We hebben ons er toe verbonden om elke extensie die beschikbaar is, aan te bieden." bNamed had in het verleden al ingetekend bij registries zoals DNS en Eurid om bepaalde landenextensies rechtstreeks aan te kunnen bieden, "een Icann accreditation leek ons de volgende logische stap", klinkt het nog. "We hebben de volledige procedure doorlopen, en zijn nu het eerste Belgische bedrijfje dat zo'n accredidatie krijgt toegewezen." Als er ooit een suffix voor Vlaanderen gelanceerd wordt (.vla), zou een dergelijke extensie sowieso als gTLD gecategoriseerd worden, en niet als ccTLD (country code TLD, zoals .be). Eén van de struikelblokken daarbij was dat er in Vlaanderen, en bij uitbreiding in heel België, nog geen door Icann geaccrediteerde bedrijfjes actief waren die generic top level domains registreren. Het aanbieden van domeinnamen onder de Vlaamse extensie zou tot op vandaag dus sowieso aan buitenlandse registrars moeten worden overgelaten. bNamed speelde handig in op dat probleem, waardoor .vla weer een stapje dichterbij komt.