België heeft een hoge breedbandpenetratie, al zakt ons land almaar meer weg naar de middenmoot. Een en ander is te wijten aan een erg zwakke aangroei van nieuwe lijnen.

Dat België niet meer voldoende groeit op vlak van breedbandinternetlijnen blijkt uit een recent rapport van de Europese Commissie. België staat ver onderaan, op de 19de plaats, in de lijst van 25 Europese landen. Die is samengesteld op basis van de groei per honderd inwoners tussen juli 2006 en juli 2007. Het coëfficiënt van België bedraagt een povere 3,2. Denemarken staat bovenaan met 7,7 nieuwe lijnen per 100 inwoners.

Dat land moet als voorbeeld gelden voor veel andere landen, want ook op vlak van breedbandpenetratie staat het bovenaan. 37,2 procent van de Denen heeft een breedbandverbinding. België daarentegen is een plaats gezakt en staat nu op nummer 6 met 23,9 procent. Luxemburg haalde ons in. In België telde de Europese Commissie in juli 2,5 miljoen breedbandlijnen. Vorig jaar waren dat er 2,3 miljoen.

België heeft een hoge breedbandpenetratie, al zakt ons land almaar meer weg naar de middenmoot. Een en ander is te wijten aan een erg zwakke aangroei van nieuwe lijnen. Dat België niet meer voldoende groeit op vlak van breedbandinternetlijnen blijkt uit een recent rapport van de Europese Commissie. België staat ver onderaan, op de 19de plaats, in de lijst van 25 Europese landen. Die is samengesteld op basis van de groei per honderd inwoners tussen juli 2006 en juli 2007. Het coëfficiënt van België bedraagt een povere 3,2. Denemarken staat bovenaan met 7,7 nieuwe lijnen per 100 inwoners. Dat land moet als voorbeeld gelden voor veel andere landen, want ook op vlak van breedbandpenetratie staat het bovenaan. 37,2 procent van de Denen heeft een breedbandverbinding. België daarentegen is een plaats gezakt en staat nu op nummer 6 met 23,9 procent. Luxemburg haalde ons in. In België telde de Europese Commissie in juli 2,5 miljoen breedbandlijnen. Vorig jaar waren dat er 2,3 miljoen.