Met de gratis emoji willen de Belgische brouwers de fierheid op ons bier stimuleren. Alle bieren zijn in de lijst van nieuwe emoji vertegenwoordigd; van een frisse punt tot een dubbel of lambiek. Wie nu nog niet zijn favoriete bier ziet moet even geduld hebben, want er zijn meer afbeeldingen op komst.

Geen echte emoji

Overigens gaat het niet echt om emoji, maar om afbeeldingen die je via een keyboard-app makkelijk op kunt zoeken en versturen. Het gaat dus meer om een stunt en een gimmick. Erg gebruiksvriendelijk is het niet, omdat er een nieuw keyboard geïnstalleerd wordt met een shortcut naar de afbeeldingen.

Echte emoji die in lijst met opties in je smartphone komen worden goedgekeurd door Unicode, de officiële organisatie voor de kleine afbeeldingen. Het lijkt onwaarschijnlijk dat die organisatie er werk van gaan maken en de afbeeldingen van het Belgisch bier in de lijst op zal nemen.

(WK)

Met de gratis emoji willen de Belgische brouwers de fierheid op ons bier stimuleren. Alle bieren zijn in de lijst van nieuwe emoji vertegenwoordigd; van een frisse punt tot een dubbel of lambiek. Wie nu nog niet zijn favoriete bier ziet moet even geduld hebben, want er zijn meer afbeeldingen op komst.Geen echte emojiOverigens gaat het niet echt om emoji, maar om afbeeldingen die je via een keyboard-app makkelijk op kunt zoeken en versturen. Het gaat dus meer om een stunt en een gimmick. Erg gebruiksvriendelijk is het niet, omdat er een nieuw keyboard geïnstalleerd wordt met een shortcut naar de afbeeldingen.Echte emoji die in lijst met opties in je smartphone komen worden goedgekeurd door Unicode, de officiële organisatie voor de kleine afbeeldingen. Het lijkt onwaarschijnlijk dat die organisatie er werk van gaan maken en de afbeeldingen van het Belgisch bier in de lijst op zal nemen. (WK)