Belgium Cloud wil een informatiebrug bouwen tussen kandidaat-cloudgebruikers en leveranciers van clouddiensten.

Hoewel clouddiensten allang het stadium van de hype zijn gepasseerd, blijven heel wat mogelijke gebruikers nog met vragen zitten. In het bijzonder kmo's weten vaak niet waar hierop antwoorden te vinden. Het Belgium Cloud initiatief brengt experten van een rist leveranciers samen, om in het eigen forum vragen over cloud te beantwoorden. Het doel is om van het Belgium Cloud Portal uiteindelijk de optimale kennisdatabank over de cloud voor bedrijven te maken. Nog later wil Belgium Cloud ook werken aan een kwaliteitsmerk voor leveranciers van clouddiensten.

Een Belgisch initiatief is aangewezen om informatie over het cloudgebeuren te brengen met oog voor de lokale noden en wettelijk kader, stelt Rudi Lenaerts, voorzitter van de Belgium Cloud advisory board. Wel wordt contact gezocht met andere groepen, ook op Europees niveau. Voorts stelt Lenaerts uitdrukkelijk dat zal worden toegezien op het neutrale karakter van de antwoorden, om te voorkomen dat de vraagsteller commercieel gekleurde antwoorden krijgt. "Als je een huis wil kopen, zoek je allicht een notaris en dan ga je eerst kijken op notaris.be. Vervolgens kies je dan een notaris uit de buurt," maakt Lenaerts de vergelijking.

De site van Belgium Cloud biedt momenteel een aanzet tot informatie in de vorm van een eerste faq, en bevat tevens een pagina informatie over elk van de aangesloten leveranciers. Het is de bedoeling de geboden informatie uit te breiden in functie van de gestelde vragen. Momenteel is alle informatie is in het Nederlands, maar later dit jaar (vierde kwartaal?), worden ook andere taalversies voorzien, te beginnen met Frans. Vanaf de tweede week van juli moeten tevens de cloud adviseurs ook actiever worden, aldus Lenaerts.

Belgium Cloud wil een informatiebrug bouwen tussen kandidaat-cloudgebruikers en leveranciers van clouddiensten. Hoewel clouddiensten allang het stadium van de hype zijn gepasseerd, blijven heel wat mogelijke gebruikers nog met vragen zitten. In het bijzonder kmo's weten vaak niet waar hierop antwoorden te vinden. Het Belgium Cloud initiatief brengt experten van een rist leveranciers samen, om in het eigen forum vragen over cloud te beantwoorden. Het doel is om van het Belgium Cloud Portal uiteindelijk de optimale kennisdatabank over de cloud voor bedrijven te maken. Nog later wil Belgium Cloud ook werken aan een kwaliteitsmerk voor leveranciers van clouddiensten. Een Belgisch initiatief is aangewezen om informatie over het cloudgebeuren te brengen met oog voor de lokale noden en wettelijk kader, stelt Rudi Lenaerts, voorzitter van de Belgium Cloud advisory board. Wel wordt contact gezocht met andere groepen, ook op Europees niveau. Voorts stelt Lenaerts uitdrukkelijk dat zal worden toegezien op het neutrale karakter van de antwoorden, om te voorkomen dat de vraagsteller commercieel gekleurde antwoorden krijgt. "Als je een huis wil kopen, zoek je allicht een notaris en dan ga je eerst kijken op notaris.be. Vervolgens kies je dan een notaris uit de buurt," maakt Lenaerts de vergelijking. De site van Belgium Cloud biedt momenteel een aanzet tot informatie in de vorm van een eerste faq, en bevat tevens een pagina informatie over elk van de aangesloten leveranciers. Het is de bedoeling de geboden informatie uit te breiden in functie van de gestelde vragen. Momenteel is alle informatie is in het Nederlands, maar later dit jaar (vierde kwartaal?), worden ook andere taalversies voorzien, te beginnen met Frans. Vanaf de tweede week van juli moeten tevens de cloud adviseurs ook actiever worden, aldus Lenaerts.