Bijna 8 op de 10 Belgische cio's gelooft dat zijn rol alsmaar meer aan strategisch belang wint. Dat is merkelijk hoger dan het globale gemiddelde van 69 percent, zoals blijkt uit de jaarlijkse CIO Survey van Harvey Nash onder meer dan 2.500 cio's. 38 procent van de Belgische cio's zegt daarbij rechtstreeks te rapporteren aan de ceo - wat opnieuw hoger is dan het globale gemiddelde van 32 procent.

Ruim zeven op de 10 Belgische cio's zetelt ook in het directiecomité of executive management team. Het globale gemiddelde ligt hier zelfs significant lager met maar 1 op de 2 cio's die zo'n zitje heeft, wat weliswaar een stijging met 8 procent is vergeleken met vorig jaar. Daarnaast ziet Harvey Nash ook duidelijk een trend waarbij de rol van de cio internationaliseert en outsourcing opnieuw aan belang wint. Meer dan 1 op de 10 cio's zal daarbij zelfs meer dan 50 procent van zijn totale it-budget aan outsourcing besteden.

Maar liefst 73 procent van de Belgische cio's zegt dat de uitgaven voor outsourcing dit jaar 'significant' zullen stijgen, wat veel hoge rligt dan het internationale gemiddelde van 45 procent. Ook het aantal partners in een multi-source omgeving zou in ons land meer toenemen dan in heel wat andere landen. Overigens zouden de Belgische cio's volgens Harvey Nash ook kampioen zijn in het laten groeien van hun technologiebudgetten. 47% zag een budgettoename; globaal ligt het gemiddelde op 39. 74% van de Belgische cio's verwacht dat de budgetten dit jaar stabiel zullen blijven of opnieuw stijgen.

Bijna 8 op de 10 Belgische cio's gelooft dat zijn rol alsmaar meer aan strategisch belang wint. Dat is merkelijk hoger dan het globale gemiddelde van 69 percent, zoals blijkt uit de jaarlijkse CIO Survey van Harvey Nash onder meer dan 2.500 cio's. 38 procent van de Belgische cio's zegt daarbij rechtstreeks te rapporteren aan de ceo - wat opnieuw hoger is dan het globale gemiddelde van 32 procent. Ruim zeven op de 10 Belgische cio's zetelt ook in het directiecomité of executive management team. Het globale gemiddelde ligt hier zelfs significant lager met maar 1 op de 2 cio's die zo'n zitje heeft, wat weliswaar een stijging met 8 procent is vergeleken met vorig jaar. Daarnaast ziet Harvey Nash ook duidelijk een trend waarbij de rol van de cio internationaliseert en outsourcing opnieuw aan belang wint. Meer dan 1 op de 10 cio's zal daarbij zelfs meer dan 50 procent van zijn totale it-budget aan outsourcing besteden. Maar liefst 73 procent van de Belgische cio's zegt dat de uitgaven voor outsourcing dit jaar 'significant' zullen stijgen, wat veel hoge rligt dan het internationale gemiddelde van 45 procent. Ook het aantal partners in een multi-source omgeving zou in ons land meer toenemen dan in heel wat andere landen. Overigens zouden de Belgische cio's volgens Harvey Nash ook kampioen zijn in het laten groeien van hun technologiebudgetten. 47% zag een budgettoename; globaal ligt het gemiddelde op 39. 74% van de Belgische cio's verwacht dat de budgetten dit jaar stabiel zullen blijven of opnieuw stijgen.