De Belgische cio mag dan al minder verdienen dan zijn collega's in het buitenland, toch blijft hij erg trouw aan zijn werkgever.

Dat blijkt uit de jaarlijkse enquête van Harvey Nash. Uit het onderzoek bij zowat 2.000 cio's en it-managers wereldwijd leidt Harvey Nash af dat de Belgische cio het laagste loonbriefje heeft uit Europa. Gemiddeld wordt hij iets meer dan 150.000 dollar per jaar betaald. Dat is bijna 10.000 dollar minder dan zijn Britse collega. In de Verenigde Staten verdient de cio zowat 190.000 dollar per jaar.

"En toch is de Belgische cio geen jobhopper;" stelt Belux managing director Ronny Lommelen van Harvey Nash vast. "Toen we hem vroegen of hij de komende 2 jaar van werk zal veranderen, reageert slechts 11 procent positief." In Duitsland loopt dat op tot 80 procent. "Belgische bedrijven op zoek naar een nieuwe cio zullen dus meer moeten bieden dan een aantrekkelijk salaris," meent Ronny Lommelen. Algemeen is het opvallend dat 90 procent van de cio's best tevreden is met zijn job. Toch blijft er vooral in Europa nog altijd weinig ruimte voor grotere it-budgetten. De meesten zien hun job dan ook meer gelinkt met 'utility' dan met innovatie.

De Belgische cio mag dan al minder verdienen dan zijn collega's in het buitenland, toch blijft hij erg trouw aan zijn werkgever. Dat blijkt uit de jaarlijkse enquête van Harvey Nash. Uit het onderzoek bij zowat 2.000 cio's en it-managers wereldwijd leidt Harvey Nash af dat de Belgische cio het laagste loonbriefje heeft uit Europa. Gemiddeld wordt hij iets meer dan 150.000 dollar per jaar betaald. Dat is bijna 10.000 dollar minder dan zijn Britse collega. In de Verenigde Staten verdient de cio zowat 190.000 dollar per jaar. "En toch is de Belgische cio geen jobhopper;" stelt Belux managing director Ronny Lommelen van Harvey Nash vast. "Toen we hem vroegen of hij de komende 2 jaar van werk zal veranderen, reageert slechts 11 procent positief." In Duitsland loopt dat op tot 80 procent. "Belgische bedrijven op zoek naar een nieuwe cio zullen dus meer moeten bieden dan een aantrekkelijk salaris," meent Ronny Lommelen. Algemeen is het opvallend dat 90 procent van de cio's best tevreden is met zijn job. Toch blijft er vooral in Europa nog altijd weinig ruimte voor grotere it-budgetten. De meesten zien hun job dan ook meer gelinkt met 'utility' dan met innovatie.