Naarmate technologie in en rond het bedrijf toeneemt verandert ook de rol van de CIO. Volgens een rondvraag van BT bij 1030 CIO's in 11 landen, waaronder België, zien de IT-verantwoordelijken in 72% van de gevallen dat ze een centralere rol krijgen in de bestuurskamer. Nog eens 43 procent geeft aan dat ze vandaag meer tijd besteden aan het oplossen van strategische bedrijfsvraagstukken.

Maar de vraag is in welke mate ze dat ook in België kunnen doen. Zo geeft 80 procent van de Belgische ondervraagde senior IT besluitvormers aan dat ze gedwongen zijn om meer tijd te spenderen in het onderhoud van hun huidige IT-systemen dan in het zoeken naar nieuwe oplossingen. Aldus BT in zijn rapport The digital CIO.

Daarbij geeft 83 procent van de Belgische respondenten aan dat ze het gevoel hebben het overzicht over hun IT-afdeling te verliezen. Nog eens tachtig procent geeft aan dat meerdere IT-gerelateerde functies worden uitbesteed zonder hun betrokkenheid. Al is dat met 72 procent wereldwijd bijna overal het geval.

Als we kijken naar een zogenaamd multi-speed it-model, waarbij sommige delen flexibeler en dus sneller kunnen inspelen op trends. Dan is dat wereldwijd bij 76 procent van de respondenten het geval. Hier bengelt ons land helemaal onderaan met slechts 40 procent.

Tot slot stelt BT vast dat in ons land 7 procent van de ondervraagde bedrijven volledig in de cloud zit, 43 procent heeft meer dan de helft van zijn infrastructuur er staat. Nog eens 43 procent zit nog hoofdzakelijk on premise waar zeven procent nog volledig on premise zit. De voornaamste obstakels om niet te verhuizen zijn bezorgdheid over veiligheid (68%), verouderde systemen (64%), de tijd die er inkruipt (46%) en de interne capaciteiten om naar de cloud te gaan (36%).

Naarmate technologie in en rond het bedrijf toeneemt verandert ook de rol van de CIO. Volgens een rondvraag van BT bij 1030 CIO's in 11 landen, waaronder België, zien de IT-verantwoordelijken in 72% van de gevallen dat ze een centralere rol krijgen in de bestuurskamer. Nog eens 43 procent geeft aan dat ze vandaag meer tijd besteden aan het oplossen van strategische bedrijfsvraagstukken.Maar de vraag is in welke mate ze dat ook in België kunnen doen. Zo geeft 80 procent van de Belgische ondervraagde senior IT besluitvormers aan dat ze gedwongen zijn om meer tijd te spenderen in het onderhoud van hun huidige IT-systemen dan in het zoeken naar nieuwe oplossingen. Aldus BT in zijn rapport The digital CIO.Daarbij geeft 83 procent van de Belgische respondenten aan dat ze het gevoel hebben het overzicht over hun IT-afdeling te verliezen. Nog eens tachtig procent geeft aan dat meerdere IT-gerelateerde functies worden uitbesteed zonder hun betrokkenheid. Al is dat met 72 procent wereldwijd bijna overal het geval.Als we kijken naar een zogenaamd multi-speed it-model, waarbij sommige delen flexibeler en dus sneller kunnen inspelen op trends. Dan is dat wereldwijd bij 76 procent van de respondenten het geval. Hier bengelt ons land helemaal onderaan met slechts 40 procent.Tot slot stelt BT vast dat in ons land 7 procent van de ondervraagde bedrijven volledig in de cloud zit, 43 procent heeft meer dan de helft van zijn infrastructuur er staat. Nog eens 43 procent zit nog hoofdzakelijk on premise waar zeven procent nog volledig on premise zit. De voornaamste obstakels om niet te verhuizen zijn bezorgdheid over veiligheid (68%), verouderde systemen (64%), de tijd die er inkruipt (46%) en de interne capaciteiten om naar de cloud te gaan (36%).