Maar liefst 4 Belgische start-ups werden door de European Tech Tour Association (ETT) gekozen om deel uit te maken van de 25 opkomende Europese bedrijven op het vlak van cloud computing.

De ETT maakte zijn keuze uit 234 vernieuwende bedrijven in de cloudsector in Europa. Een eerste brainstorming zorgde ervoor dat 85 ondernemingen uit 16 landen eruit gepikt werden op basis van hun businessplan. Uiteindelijk werden er dus 25 start-ups gekozen. 85% ervan is op zoek naar financiering en/of internationale partnerschappen om hun groei voort te zetten, en 25% is volop aan het ontluiken of opstarten. De helft van deze bedrijven biedt oplossingen van het type saas (software-as-a-service), de andere helft vernieuwende technologie om de migratie naar cloud te versnellen (infrastructure-as-a-service of platform-as-a-service). De ETT geeft hen de kans om hun visie en strategie voor te stellen voor een breed publiek van grootindustriëlen, leveranciers van it-diensten, universitairen en financiers.

De geselecteerde Belgische ondernemingen zijn A-server ('ready to go' cloudproducten voor isv- en saas-providers), Amplidata (platform voor opslag met hoge beschikbaarheid), Ractivity (optimalisatieoplossingen voor het energieverbruik van datacenters) en SQR Technologies (veiligheidsoplossingen voor cloud).

Maar liefst 4 Belgische start-ups werden door de European Tech Tour Association (ETT) gekozen om deel uit te maken van de 25 opkomende Europese bedrijven op het vlak van cloud computing. De ETT maakte zijn keuze uit 234 vernieuwende bedrijven in de cloudsector in Europa. Een eerste brainstorming zorgde ervoor dat 85 ondernemingen uit 16 landen eruit gepikt werden op basis van hun businessplan. Uiteindelijk werden er dus 25 start-ups gekozen. 85% ervan is op zoek naar financiering en/of internationale partnerschappen om hun groei voort te zetten, en 25% is volop aan het ontluiken of opstarten. De helft van deze bedrijven biedt oplossingen van het type saas (software-as-a-service), de andere helft vernieuwende technologie om de migratie naar cloud te versnellen (infrastructure-as-a-service of platform-as-a-service). De ETT geeft hen de kans om hun visie en strategie voor te stellen voor een breed publiek van grootindustriëlen, leveranciers van it-diensten, universitairen en financiers. De geselecteerde Belgische ondernemingen zijn A-server ('ready to go' cloudproducten voor isv- en saas-providers), Amplidata (platform voor opslag met hoge beschikbaarheid), Ractivity (optimalisatieoplossingen voor het energieverbruik van datacenters) en SQR Technologies (veiligheidsoplossingen voor cloud).