De eigenaars waren de controle over het toestel verloren en de drone vloog rond 14.30 uur over de Belgisch-Franse grens. De Franse autoriteiten, die verwittigd werden door de Belgische militaire luchtverkeersleiding, hebben snel gereageerd om ervoor te zorgen dat de drone geen gevaar zou veroorzaken.

Het onbemande vliegtuig werd daarop vanop een afstand geëscorteerd door een Frans gevechtsvliegtuig en vloog twee uur rond in het Franse luchtruim, alvorens neer te storten in een veld in Dizy-le-Gros, op een vijftigtal kilometer van Reims. (Belga/WK)

De eigenaars waren de controle over het toestel verloren en de drone vloog rond 14.30 uur over de Belgisch-Franse grens. De Franse autoriteiten, die verwittigd werden door de Belgische militaire luchtverkeersleiding, hebben snel gereageerd om ervoor te zorgen dat de drone geen gevaar zou veroorzaken. Het onbemande vliegtuig werd daarop vanop een afstand geëscorteerd door een Frans gevechtsvliegtuig en vloog twee uur rond in het Franse luchtruim, alvorens neer te storten in een veld in Dizy-le-Gros, op een vijftigtal kilometer van Reims. (Belga/WK)