De Franse autoriteiten zijn maandag begonnen met het ontruimen van het tentenkamp in Calais. De bewoners worden met bussen naar opvangcentra in andere delen van Frankrijk vervoerd, maar sommigen kiezen ervoor om op eigen houtje ergens anders heen te gaan.

Ons land wil voorkomen dat mensen via Belgische havens naar het Verenigd Koninkrijk proberen te gaan of nieuwe tentenkampen opzetten. De ingezette drone heeft overigens nog geen migranten waargenomen.

De politievakbonden dreigen met een staking omdat de extra grenspatrouilles te veel druk zouden leggen op de toch al overbelaste agenten.

(ANP/WK)

De Franse autoriteiten zijn maandag begonnen met het ontruimen van het tentenkamp in Calais. De bewoners worden met bussen naar opvangcentra in andere delen van Frankrijk vervoerd, maar sommigen kiezen ervoor om op eigen houtje ergens anders heen te gaan.Ons land wil voorkomen dat mensen via Belgische havens naar het Verenigd Koninkrijk proberen te gaan of nieuwe tentenkampen opzetten. De ingezette drone heeft overigens nog geen migranten waargenomen. De politievakbonden dreigen met een staking omdat de extra grenspatrouilles te veel druk zouden leggen op de toch al overbelaste agenten.(ANP/WK)