Anderhalf jaar hebben oprichters Vincent Canuel en Konrad Holubek gewerkt aan het product. In totaal 9 mensen hebben in ons land aan het design en de ontwikkeling van Elbee gewerkt. Het prototype is helemaal werkend en vandaag start de campagne op Kickstarter. Bedoeling is om minstens 250.000 euro op te halen om de massaproductie en distributie van het product op te starten.

Elbee zijn draadloze in-ear headphones waarin een printplaatje zit. Die elektronica laat toe om je smartphone én je apps te bedienen met eenvoudige bewegingen van je hoofd - naar links of rechts bewegen - of door middel van spraakcommando's. "Het verschil met Bluetooth-headsets is dat je bij Elbee geen enkel scherm of bedieningsknoppen nodig hebt", zegt Konrad Holubek.

Je hoeft dus je smartphone niet uit je broekzak te halen om hem te bedienen én de Elbee-bediening werkt ook in apps.

De heren kozen specifiek voor headsets "omdat het een natuurlijk accessoire geworden is dat bij je smartphone hoort. Mensen zijn het gewoon om 's ochtends hun headphone mee te nemen samen met hun gsm. Voor een smartband bijvoorbeeld hebben we die gewoonte niet", aldus Holubek.

LBTECH, de start-up achter Elbee, heeft ondertussen al twee kapitaalrondes achter de rug: eentje bij de 'friends & family' en in juli nog bij business angels en het Be Angels netwerk.

De Kickstarter-campagne moet geld in het laatje brengen om de eigenlijke productie op te starten. Broodnodig, want een hardware start-up financieren is toch kapitaalsintensiever dan puur software. De productie zal in Shenzhen (China) gebeuren. "20 jaar ervaring hebben ze daar met componenten, Bluetooth en elektronica. Alle nodige kennis zit daar. We hebben veel mogelijk landen afgetoetst, maar bewust Shenzhen gekozen omdat we willen zitten waar de expertise aanwezig is", zegt Holubek.

De presales start dus vandaag via Kickstarter. Wie intekent ontvangt het product normaal gezien in november volgend jaar. Later zal Elbee via een eigen online winkel beschikbaar zijn. Pas later denken de heren ook aan een mogelijke offline distributie.

Anderhalf jaar hebben oprichters Vincent Canuel en Konrad Holubek gewerkt aan het product. In totaal 9 mensen hebben in ons land aan het design en de ontwikkeling van Elbee gewerkt. Het prototype is helemaal werkend en vandaag start de campagne op Kickstarter. Bedoeling is om minstens 250.000 euro op te halen om de massaproductie en distributie van het product op te starten.Elbee zijn draadloze in-ear headphones waarin een printplaatje zit. Die elektronica laat toe om je smartphone én je apps te bedienen met eenvoudige bewegingen van je hoofd - naar links of rechts bewegen - of door middel van spraakcommando's. "Het verschil met Bluetooth-headsets is dat je bij Elbee geen enkel scherm of bedieningsknoppen nodig hebt", zegt Konrad Holubek. Je hoeft dus je smartphone niet uit je broekzak te halen om hem te bedienen én de Elbee-bediening werkt ook in apps.De heren kozen specifiek voor headsets "omdat het een natuurlijk accessoire geworden is dat bij je smartphone hoort. Mensen zijn het gewoon om 's ochtends hun headphone mee te nemen samen met hun gsm. Voor een smartband bijvoorbeeld hebben we die gewoonte niet", aldus Holubek.LBTECH, de start-up achter Elbee, heeft ondertussen al twee kapitaalrondes achter de rug: eentje bij de 'friends & family' en in juli nog bij business angels en het Be Angels netwerk.De Kickstarter-campagne moet geld in het laatje brengen om de eigenlijke productie op te starten. Broodnodig, want een hardware start-up financieren is toch kapitaalsintensiever dan puur software. De productie zal in Shenzhen (China) gebeuren. "20 jaar ervaring hebben ze daar met componenten, Bluetooth en elektronica. Alle nodige kennis zit daar. We hebben veel mogelijk landen afgetoetst, maar bewust Shenzhen gekozen omdat we willen zitten waar de expertise aanwezig is", zegt Holubek.De presales start dus vandaag via Kickstarter. Wie intekent ontvangt het product normaal gezien in november volgend jaar. Later zal Elbee via een eigen online winkel beschikbaar zijn. Pas later denken de heren ook aan een mogelijke offline distributie.