Dat blijkt uit gegevens van onderzoeksbureau GfK Retail And Technology, meldt Het Belang van Limburg.

Vervangingsproducten

Navigatietoestellen, notebooks, netbooks, gewone gsm's en compactcamera's zagen hun verkoopcijfers de eerste negen maanden van dit jaar fors dalen. Reden is de verzadigde markt, waardoor het vervangingsproducten zijn geworden.

'Alleen de verkoop van smartphones en tablets is in 2013 sterk gestegen', zegt Alain Brys van GfK. 'Voor 2014 verwachten we wel dat door het WK voetbal de vraag naar tv's weer aanzwengelt.'

Ook de stevige prijsdalingen die de sector jarenlang kenmerkten, zijn voorbij. (Belga/KVDA)

Dat blijkt uit gegevens van onderzoeksbureau GfK Retail And Technology, meldt Het Belang van Limburg. Vervangingsproducten Navigatietoestellen, notebooks, netbooks, gewone gsm's en compactcamera's zagen hun verkoopcijfers de eerste negen maanden van dit jaar fors dalen. Reden is de verzadigde markt, waardoor het vervangingsproducten zijn geworden. 'Alleen de verkoop van smartphones en tablets is in 2013 sterk gestegen', zegt Alain Brys van GfK. 'Voor 2014 verwachten we wel dat door het WK voetbal de vraag naar tv's weer aanzwengelt.' Ook de stevige prijsdalingen die de sector jarenlang kenmerkten, zijn voorbij. (Belga/KVDA)