Het aantal Belgische Facebook-accounts verdubbelde in het vierde kwartaal van 2008 van 833.600 naar 1.666.340. Dat blijkt uit nieuwe en officiële cijfers van Facebook. Bijna één op de tien landgenoten heeft intussen een profiel op de populaire netwerksite.

Wereldwijd steeg de Facebook-populatie in het vierde kwartaal met 27,55 procent van 100 miljoen naar 138,6 miljoen gebruikers. België scoort dus ver boven het gemiddelde met een stijging van 100 procent, maar het zijn Italië, Roemenië en Tunesië die hun aantal gebruikers de voorbije drie maanden het meest zagen toenemen (respectievelijk 440, 425 en 260 procent).

Over heel 2008 klokt België op de achtste plaats af als land met de grootste stijging in het aantal gebruikers (bijna 1 miljoen). De Verenigde Staten kregen er 9 miljoen nieuwe Facebook-adepten bij, Italië en Turkije zijn tweede en derde (met respectievelijk 4,6 en 3,9 miljoen nieuwkomers).

Ons land bekleedt wereldwijd de veertiende plaats wat het totale aantal accounts betreft (1,6 miljoen). Daarmee laten we onder meer Nederland (350.000), Duitsland (1,2 miljoen), India en Mexico achter ons. De VS (42 miljoen), het Verenigd Koninkrijk (14,9 miljoen) en Canada (10,8 miljoen) vormen de top drie.Toch is Facebook (nog) niet de favoriete netwerksite van de Belgische internauten. Met die eer gaat Netlog lopen, een Belgisch initiatief dat intussen al meer dan 2 miljoen leden telt in ons land.

In Noorwegen en Canada zit het grootste percentage van de bevolking op Facebook (ruim 25 procent in beide landen). België klokt nog net af in de top 25 met bijna 8 procent van de bevolking. Dat is een relatief lage score, wat nogmaals bevestigt dat Netlog een stevige voet aan de grond heeft in onze contreien.

Zuid-Afrika is het enige land in de wereld dat gebruikers zag afhaken in het vierde kwartaal, Macedonië en Oman waren de laatste nieuwkomers.

Het aantal Belgische Facebook-accounts verdubbelde in het vierde kwartaal van 2008 van 833.600 naar 1.666.340. Dat blijkt uit nieuwe en officiële cijfers van Facebook. Bijna één op de tien landgenoten heeft intussen een profiel op de populaire netwerksite. Wereldwijd steeg de Facebook-populatie in het vierde kwartaal met 27,55 procent van 100 miljoen naar 138,6 miljoen gebruikers. België scoort dus ver boven het gemiddelde met een stijging van 100 procent, maar het zijn Italië, Roemenië en Tunesië die hun aantal gebruikers de voorbije drie maanden het meest zagen toenemen (respectievelijk 440, 425 en 260 procent). Over heel 2008 klokt België op de achtste plaats af als land met de grootste stijging in het aantal gebruikers (bijna 1 miljoen). De Verenigde Staten kregen er 9 miljoen nieuwe Facebook-adepten bij, Italië en Turkije zijn tweede en derde (met respectievelijk 4,6 en 3,9 miljoen nieuwkomers). Ons land bekleedt wereldwijd de veertiende plaats wat het totale aantal accounts betreft (1,6 miljoen). Daarmee laten we onder meer Nederland (350.000), Duitsland (1,2 miljoen), India en Mexico achter ons. De VS (42 miljoen), het Verenigd Koninkrijk (14,9 miljoen) en Canada (10,8 miljoen) vormen de top drie.Toch is Facebook (nog) niet de favoriete netwerksite van de Belgische internauten. Met die eer gaat Netlog lopen, een Belgisch initiatief dat intussen al meer dan 2 miljoen leden telt in ons land. In Noorwegen en Canada zit het grootste percentage van de bevolking op Facebook (ruim 25 procent in beide landen). België klokt nog net af in de top 25 met bijna 8 procent van de bevolking. Dat is een relatief lage score, wat nogmaals bevestigt dat Netlog een stevige voet aan de grond heeft in onze contreien. Zuid-Afrika is het enige land in de wereld dat gebruikers zag afhaken in het vierde kwartaal, Macedonië en Oman waren de laatste nieuwkomers.