Zowel Proximus, Mobistar als Base werken aan de zogenaamde 'nanosim' die vermoedelijk voor het eerst zal gehanteerd worden in de iPhone5. Die wordt in de komende maanden op de markt verwacht.

"We zijn bezig om voldoende stock van nanosim-kaarten te hebben tegen de lancering van de iPhone 5," geeft Belgacom woordvoerder Jan Margot aan. In de krant De Tijd vertelt Base dat 'de nanosim vanaf september al klaar zal zijn in de shops'. De nanosim (sim staat voor subscriber identity module) is een nieuwe standaard en beduidend kleiner dan de huidige micro-sim kaart die te vinden is in de meeste nieuwe smartphones.

"Het is dus logisch dat Mobistar deze nieuwe nanosims inderdaad test, meer bepaald in het kader van de productie van "white label" toestellen die speciaal voor de Orange-groep worden gemaakt, zoals dat in het verleden het geval was voor de San Francisco of de Los Angeles bijvoorbeeld. Maar er is zeker geen sprake van 'stockage' van nanosims door Mobistar", aldus woordvoerder Mathieu Van Overstraeten. De Financial Times gaf eerder aan dat de Europese operatoren in sneltempo een voorraad aanleggen.

Wanneer de iPhone 5 precies uitkomt is nog niet duidelijk. Het toestel wordt op dit moment gebouwd door Aziatische leveranciers. The Wall Street Journal schrijft dat het scherm alvast dunner zal zijn. Onder meer Japan Display werkt daaraan. Dat is een nieuwe joint venture van drie Japanse elektronicabouwers samen met LG Display. Er zou gebruik gemaakt worden van zogenaamde 'in-cell' technologie die de touchscreen technologie integreert in het scherm. Daardoor heb je geen aparte touchscreenlaag meer nodig. Apple wil daarmee opnieuw voorsprong nemen tegen grote concurrent Samsung. De iPhone 4 bood op dat vlak weinig nieuws.

Zowel Proximus, Mobistar als Base werken aan de zogenaamde 'nanosim' die vermoedelijk voor het eerst zal gehanteerd worden in de iPhone5. Die wordt in de komende maanden op de markt verwacht. "We zijn bezig om voldoende stock van nanosim-kaarten te hebben tegen de lancering van de iPhone 5," geeft Belgacom woordvoerder Jan Margot aan. In de krant De Tijd vertelt Base dat 'de nanosim vanaf september al klaar zal zijn in de shops'. De nanosim (sim staat voor subscriber identity module) is een nieuwe standaard en beduidend kleiner dan de huidige micro-sim kaart die te vinden is in de meeste nieuwe smartphones. "Het is dus logisch dat Mobistar deze nieuwe nanosims inderdaad test, meer bepaald in het kader van de productie van "white label" toestellen die speciaal voor de Orange-groep worden gemaakt, zoals dat in het verleden het geval was voor de San Francisco of de Los Angeles bijvoorbeeld. Maar er is zeker geen sprake van 'stockage' van nanosims door Mobistar", aldus woordvoerder Mathieu Van Overstraeten. De Financial Times gaf eerder aan dat de Europese operatoren in sneltempo een voorraad aanleggen. Wanneer de iPhone 5 precies uitkomt is nog niet duidelijk. Het toestel wordt op dit moment gebouwd door Aziatische leveranciers. The Wall Street Journal schrijft dat het scherm alvast dunner zal zijn. Onder meer Japan Display werkt daaraan. Dat is een nieuwe joint venture van drie Japanse elektronicabouwers samen met LG Display. Er zou gebruik gemaakt worden van zogenaamde 'in-cell' technologie die de touchscreen technologie integreert in het scherm. Daardoor heb je geen aparte touchscreenlaag meer nodig. Apple wil daarmee opnieuw voorsprong nemen tegen grote concurrent Samsung. De iPhone 4 bood op dat vlak weinig nieuws.